Educația Financiară în școlile mureșene Invatamant
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 181 Vizualizări

Educația Financiară în școlile mureșene

Liceele și colegiile din municipiul Târgu-Mureș au găzduit întâlniri între elevi și reprezentanți ai instituţiilor financiar-bancare. Acțiunea a vut loc în ziua de 11 aprilie.

Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Mureș, prof. drd. Sabin-Gavril PĂȘCAN, împreună cu Radu Moruțan, manager Grup Retail  BCR și elevii din clasele IX-XI din cadrul Colegiului Național „Unirea” din Târgu-Mureș au analizat importanța gestionării corecte și eficiente a finanțelor în funcție de vârstă. Întâlnirile pe teme financiare vor continua și în zilele următoare, în perioada 11-15 aprilie 2022.

11 aprilie a fost desemnată Ziua Educației financiare, potrivit unei legi promulgate luna trecută. Este primul an când vor fi introduse noțiuni de Educație financiară, chiar de la grădiniță.

Potrivit unei note a Ministerului Educaţiei, transmisă de Inspectoratul Școlar Județean Mureș, în săptămâna 11 – 14 aprilie 2022, profesorii pentru învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal vor organiza activităţi de educaţie financiară, pe care le vor integra în activităţile didactice corespunzătoare disciplinei predate.

La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ se va realiza o situaţie centralizatoare a acestor activităţi, avizată de către coordonatorul de proiecte şi programe educative şcolare şi extraşcolare şi aprobată de către director.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE