Arta ocupă orașul – eveniment organizat în premieră de UMFST ȘI UNATC Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 316 Vizualizări

Arta ocupă orașul – eveniment organizat în premieră de UMFST ȘI UNATC

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București marchează ziua de 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului, prin organizarea unui maraton de evenimente culturale care vor avea loc în diferite locații din Târgu Mureș și în campusul UMFST.

Evenimentul intitulat „Arta ocupă orașul” este primul proiect comun realizat în cadrul parteneriatului dintre cele două universități, grație implicării resursei umane artistice pe care o are UNATC, a facilităților și infrastructurii celor două universități și reprezintă un mod prin care dorim să dăm culoare orașului și să oferim comunității locale ocazia de a se delecta la spectacole de teatru, proiecții de filme studențești, expoziții, ateliere de teatru și de fotografie, precum și musicalul „Omul din La Mancha”, cu participarea Operei Române din București.

Rostul unei universități nu este doar de a instrui studenți, de a forma profesioniști sau de a modela caractere, ci de a-și asuma responsabilitatea socială prin implicarea în viața societății și inițierea sau susținerea de proiecte sociale, culturale și artistice cu impact asupra populației. Uneori se întâmplă să fie nevoie să facem noi ceea ce ar trebui să facă alții!

„Despre artă si educație rar facem o singură propoziție. Și dacă le alăturăm prospețimii copilăriei, atunci cu siguranță este un eveniment despre noi toți, pentru noi toți.  Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București este un actor social preocupat de comunitate, educație, de multidisciplinaritate. UNATC face din artă o știință a simțirii secolului XXI.  De data aceasta, „Arta ocupă orașul” și, atunci când evenimentul se va încheia, ne dorim ca orașul să se ocupe de artă. Este îndemnul sub care vă așteptăm, pentru prima oară împreună, UMFST și UNATC, pentru o zi. Urmărește harta culturii în orașul tău!”, a transmis prof. univ. dr. Liviu Lucaci, rectorul UNATC București.

La eveniment este invitată să participe întreaga comunitate locală, iar accesul este gratuit în limita locurilor disponibile. Vom reveni cu amănunte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE