Home / Cultură / Atelierele Prieteniei continuă la Muzeul Etnografic ”Anton Badea”

Atelierele Prieteniei continuă la Muzeul Etnografic ”Anton Badea”

Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, eveniment care are loc în fiecare an la 18 mai, Muzeul Etnografic ”Anton Badea”  a organizat vineri, 20 mai,  o nouă întâlnire la muzeu, protagoniști fiind meșteri populari, alături de artiști și  invitați din mediul urban și rural.

Printre participanți s-au numărat și elevii Liceului Teoretic ”Lucian Blaga”, voluntari, care au avut o implicare deoasebită și de această dată. Împreună cu  profesoara de limba engleză  Cristina Drescan, elevii de la Blaga au pregătit activități cu și pentru copiii ucrainieni din oraș, invitați la eveniment.  Au luat parte la atelierele de creație îndrumați de mesterul popular Kulcsar Marioara cu care au făcut diferite obiecte de artizanat.

„Au devenit  tradiție întâlnirile în spațiul muzeal ale tinerilor, români și ucrainieni, colaborarea creativă între oameni dincolo de vârstă și preocupări comune. Învățăm unii de la alții că ceea ce ne unește este dincolo de  vârstă, de asemănările și deosebirile pe care le avem, de diferențele de limbă și cultură. Chiar dacă avem culturi înrudite, totuși diferite, împreună am găsit limbajul comun al iubirii”, a declarat Roxana Man, managerul Muzeului Etnografic ”Anton Badea”.

(A. Z.)

Citeste si:  FOTO: Expoziție-târg de produse tradiționale la Reghin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

300.000 de lei alocați din bugetul județului Mureș pentru trei activități culturale

Aleșii județeni au aprobat marți, 21 iunie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, modificarea …