Festival de Arte la Târgu Mureș, organizat de UMFST și UNATC Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 224 Vizualizări

Festival de Arte la Târgu Mureș, organizat de UMFST și UNATC

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, și rectorul Universității Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) ”I.L. Caragiale” din București, Liviu Lucaci, au anunțat miercuri, 1 iunie, cu prilejul unei conferințe de presă, derularea în parteneriat a mai multor activități cultural-educative.

Una dintre acestea va consta în organizarea unui festival dedicat artelor la Târgu Mureș.

”Începând cu primăvara anului viitor, 2023, vom organiza un Festival de Arte la Târgu Mureș. Urmează ca analizând tabloul național al festivalurilor de cultură care există să hotărâm împreună care este nișa potrivită cu complementaritatea altor festivaluri care există la nivel național, astfel încât să punem Târgu Mureșul pe harta culturală și din acest punct de vedere. Denumirea exactă și modul în care se va desfășura îl vom comunica după ce vom hotărî împreună domeniul cel mai potrivit în acest sens. În mod cert, începând cu primăvara anului viitor va exista un nou festival cultural în Târgu Mureș făcut de cele două universități”, a declarat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

”Cred că este nevoie (de un asemenea festival – n.a.), cred că este un loc care poate să absoarbă multă cultură, multă inventivitate și până la urmă să ne amintim că creativitatea astăzi este poate cel mai important lucru, este un motor de dezvoltare. Creativitatea nu este artistică sau științifică, ea este creativitate, este felul în care aducem noul în societate și oferim soluții societății. Acest festival sperăm să bucure pe toată lumea și să adune din toate zonele din jur oameni de toate vârstele”, a afirmat Liviu Lucaci.

În aceeași conferință de presă care a fost organizată în Muzeul UMFST ”George Emil Palade” din incinta Cetății Medievale din Târgu Mureș, rectorii celor două universități au anunțat și alte evenimente care vor fi organizate în parteneriat: o stagiune alternativă de teatru, ateliere sugestiv intitulate ”Teatrul în școli și licee” și programul de studiu ”Medical Humanity”.

Miercuri, 1 iunie, UMFST ”George Emil Palade” și UNATC ”I.L. Caragiale” au organizat, cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, în mai multe locații din Târgu Mureș, evenimentul intitulat ”Arta ocupă orașul”.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE