Câți elevi mureșeni primesc ajutor de la stat pentru achiziționarea unui computer Invatamant
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 119 Vizualizări

Câți elevi mureșeni primesc ajutor de la stat pentru achiziționarea unui computer

Monitorul Oficial a publicat lista elevilor și/sau studenților care vor beneficia de ajutor financiar pentru achiziționarea unor calculatoare, pentru anul 2022. 

Legea nr. 269 din 2004 stabilește la art. 4 că ajutorul financiar reprezintă „echivalentul în lei a 200 de euro pentru un calculator, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Națională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăși valoarea calculatorului achiziționat”.

În județul Mureș 112 elevi din diferite localități vor beneficia de ajutor din partea statului. Ajutorul financiar a fost acordat în urma depunerii unei cereri de acordare a ajutorului financiar „pentru achiziționarea unui calculator, însoțită de documentele prin care se face dovada acestui drept, potrivit legii și normelor metodologice de aplicare, la unitatea de învățământ la care sunt înscriși”, conform www.edupedu.ro

Potrivit aceleiași surse, contestațiile vor fi rezolvate între 13 și 17 iunie, potrivit calendarului iar afișarea rezultatului contestațiilor în fiecare unitate de învățământ se va realiza în data de 17 iunie.

Data afișării pe portalul Ministerului Educației a listei finale a beneficiarilor, aprobată prin ordin de ministru este 15 iulie. În perioada  25 iulie- 12 august se va realiza etapa de achiziție a bonurilor valorice de către Ministerul Educației și distribuirea către inspectoratele școlare/universități. Eliberarea acestor bonurilor valorice către beneficiari se va desfășura între 16 și 31 august.

Pentru achiziționarea efectivă a calculatoarelor, beneficiarii vor avea la dispoziție perioada de timp cuprinsă între 16 august și 14 octombrie.

Depunerea copiilor după facturi și după procesele-verbale de predare-primire de către elevi și studenți va avea loc în perioada 16 august-17 octombrie.

Depunerea de către operatorii economici a bonurilor valorice, a copiilor după facturi și după procesele-verbale de predare-primire spre decontare, la comisia județeană, respectiv la comisiile din instituțiile de învățământ superior; înregistrarea operatorilor economici pe portalul dedicat se va realiza 

între 16 august și 28 octombrie. Între 22 august și 18 noiembrie se va desfășura decontarea către operatorii economici.

Lista beneficiarilor poate fi consultată accesând linkul: https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2022/06/ordin_lista-beneficiari.pdf

Foto: www.depositphoto.com

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE