Intervenţie de reimplantare scalp realizată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş Sanatate
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 482 Vizualizări

Intervenţie de reimplantare scalp realizată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

O echipă medicală, coordonată de dr. Cristian Trâmbițaș, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, a realizat, săptămâna trecută, o intervenţie chirurgicală de reimplantare scalp, unei tinere de 20 de ani, care a suferit un accident de muncă într-un atelier de ţesătorie, când pacienta şi-a prins părul într-un război de ţesut, producându-se avulsia (smulgerea) completă a scalpului.

Conform Biroului de Presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureș, intervenţia chirurgicală extrem de complexă a durat aproximativ 10 ore şi a constat în toaleta chirurgicală a scalpului şi a defectului de la nivelul capului, sub anestezie generală, disecție pentru evidențierea vaselor de sânge (artere şi vene), prepararea acestora urmată de arteriorafie și venorafie, hemostaza, sutură la piele. Aproape toată intervenția s-a derulat sub magnificaţie (lupe inițial și apoi, 6-7 ore, microscop).

„Luând în considerare mecanismul de producere al traumatismului, zona implicată, precum şi complexitatea intervenţiei şi a riscului crescut de eşec al unei astfel de proceduri, am decis să amânăm mediatizarea pentru a vedea evoluţia cazului. Astfel, evoluţia pacientei este una bună, scalpul fiind în acest moment vascularizat, intervenţia de replantare a scalpului este considerată cu succes, urmând ca pacienta să fie supusă la o serie de revizii minore în perioada următoare”, au mai transmis reprezentanții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Echipa medicală a fost formată din Dr. Cristian Trâmbițaș,  medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, Conf. Dr. Szederjesi Janos, medic primar ATI, şi medici rezidenţi chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă: Dr. Cristian Vintilă, Dr. Graţiana Lateș, Dr. Camelia David,  Dr. Pap Timea.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE