Home / Invatamant / Eșec pe linie la Bacalaureat la un liceu târgumureșean

Eșec pe linie la Bacalaureat la un liceu târgumureșean

Pagina web dedicată examenului de Bacalaureat 2022, www.bacalaureat.edu.ro, a publicat luni, 27 iunie, rezultatele înregistrate înainte de contestații, la sesiunea din luna iunie 2022.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului Mureș cele mai slabe rezultate au fost obținute la Liceul Tehnologic ”Aurel Persu” din Târgu Mureș, unde niciun absolvent dintre cei 12 aflați pe lista candidaților nu a obținut nota minimă de trecere, 6.00. Astfel, cinci candidați au fost declarați respinși, iar alți șapte nu s-au prezentat la toate probele examenului.

Ex-directorul decedat de aproape patru ani, director… pe site-ul școlii

Degringolada de la nivelul Liceului Tehnologic ”Aurel Persu” Târgu Mureș e oglindită și pe pagina web a unității de învățământ, www.aurelpersu.edituraedu.ro, unde pe lista personalului apare, în funcția de director, Petru-Florin Oproiescu, care a plecat în Lumea Celor Drepți în urmă cu 3 ani și 8 luni, respectiv în luna octombrie 2018.

”Elevii trebuie să probeze o cultură generală solidă”

Potrivit paginii de Facebook a unității de învățământ, care este actualizată la zi, Liceul Tehnologic ”Aurel Persu” este descris ca fiind o unitate de învățământ care ”poartă numele distinsei personalităţi care a fost ing. Aurel Persu (1890 – 1977), care în anul 1924 a proiectat, brevetat şi realizat primul automobil cu formă aerodinamică din lume.”

”Astfel, Liceul Tehnologic „Aurel Persu” din Târgu Mureş asigură continuitatea neîntreruptă în furnizarea mâinii de lucru calificate în meserii specifice, de peste 70 de ani. În pregătirea elevilor, unitatea noastră beneficiază de un personal calificat care pune accentul pe formarea deprinderilor şi cunoştinţelor necesare meseriilor în care sunt pregătiţi elevii. Pentru realizarea acestor obiective Liceul Tehnologic „Aurel Persu” dispune de o bază materială, de laboratoare şi ateliere adecvate specificului meseriei. Elevii trebuie să probeze o cultură generală solidă şi aptitudini pentru învăţământul tehnic”, se mai menționează în descrierea școlii.

Citeste si:  Câștigător nou pentru tronsonul A3 Chețani – Câmpia Turzii

Conform aceleiași surse, ”odată cu începerea anului şcolar 2019-2020 şcoala este condusă de prof. Bogoșel Constantin, iar director adjunct prof. dr. Czinka Ovidiu.”

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Liderul PNL Mureș explică de ce liberalii au boicotat ședința CL Târgu Mureș de azi

Partidul Național Liberal (PNL) Mureș a boicotat, prin absența consilierilor săi locali, ședința extraordinară a …