Suedia pusă în dificultate Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 112 Vizualizări

Suedia pusă în dificultate

Premierul suedez Magdalena Andersson a refuzat să dezmintă afirmaţia făcută recent de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, cum că Suedia „a promis” extrădarea a 73 de persoane în Turcia în schimbul renunţării de către Ankara la opoziţia sa faţă de intrarea ţării nordice în NATO, situaţie care a pus în dificultate Stockholmul.

În pofida insistenţei jurnaliştilor şi a îngrijorării refugiaţilor kurzi sau turci din Suedia, şefa guvernului nu a vrut să spună dacă un astfel de angajament a fost luat – sau nu – pentru ca Ankara să nu mai blocheze candidaturile Suediei şi Finlandei la alianţa nord-atlantică.

„Am fost ministru timp de opt ani şi nu am vorbit niciodată despre ceea ce s-a spus la masa negocierilor”, a declarat ea într-o conferinţă de presă. „Ceea ce mă pune într-o situaţie un pic dificilă în acest moment”, a adăugat lidera social-democrată.

În cadrul unui acord semnat marţi de Stockholm şi Helsinki, cu prilejul summitului NATO de la Madrid, cele două ţări nordice s-au angajat în scris să examineze „prompt şi minuţios” solicitările de extrădare formulate de Turcia. Nicio promisiune de a purcede efectiv la aceste extrădări nu a fost făcută, iar Finlanda şi Suedia au amintit ulterior că procesul depinde de autoritatea tribunalelor independente.

Reuters

( www.agerpres.ro)

Foto: www.britannica.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE