Home / Editorial / Sunt ziarist, dar mă tratez

Sunt ziarist, dar mă tratez

– Asta nu e presă, nu mai e presă în ziua de azi, nu mai e, nu mai e… îmi spune, lovindu-și ziarul de picior.

Cu ochii mijiți mă fixează ca pe elasticul de praștie, iar eu repede îmi adun reportofonul, microfonul, camera de filmat, telefonul mobil, agenda de lucru, pălăria de velur, pixurile, toată sarsanaua. Fac un pas mare pentru a mă îndepărta și simt cum iau sub talpă un cocean de porumb fiert lăsat din neglijenţă pe jos. Pământul îmi fuge de sub picioare, mă dezechilibrez, și-n zborul meu lin aud cum pârâie ceva. Și, rămân aşa, înţepenită pe loc, uitându-mă prostită în jur.

Strada forfotă de oameni grăbiți, cu ochii ca două ventuze pe telefon, fiecare scrie comment pe text, text lung, text scurt, doar text, păreri expuse, judecată, osândire, articole, știri, știrulețe, cu buzele tivite mărunt, cu fruntea încordată, în tăcere, dau like pe facebook, comment pe text… strângându-și subsuoară plasa cu cafea şi supa de tăiţei de amiaz’, fiecare compune.

Și, rămân aşa, înţepenită pe loc, uitându-mă prostită în jur, cu fesierii lucrați la sală la vedere, întrebându-mă, oare, ce a pârâit?! Și ce aș mai putea scrie?!

Citeste si:  Primărie mureșeană, ieșire din GAL ”Zona Câmpiei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Alimentarea cu apă potabilă din Sântana de Mureș, în atenția prefectului

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a anunțat vineri, 5 august, că a primit ”mai multe …