Patru (ex)șefi ai ABA Mureș, trimiși în judecată Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 10144 Vizualizări

Patru (ex)șefi ai ABA Mureș, trimiși în judecată

Cosmin-Rareș Butiulcă, Adina-Simina Nemet, Artemiza-Irena Buculeu, Ionuț Cengher au fost trimiși în judecată de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș în stare de libertate pentru săvărșirea fie a infracțiunii de abuz în serviciu, fie de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu. Dosarul este înregistrat pe rolul Tribunalului Mureș începând de marți, 12 iulie.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat, miercuri, 13 iulie, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a patru persoane implicate în dosarul angajărilor, cu nerespectarea condițiilor legale, din Administrația Bazinală de Apă Mureș.

Cosmin-Rareș Butiulcă, director al Administrației Bazinale de Apă (A.B.A.) Mureș la data faptei, a fost trimis în judecată pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată, Adina-Simina Nemet, la data faptei director tehnic și înlocuitor legal al directorului A.B.A. Mureș, va fi judecată pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de abuz în serviciu, Artemiza-Irena Buculeu, la data faptei șefă a Serviciului Resurse umane, relații cu publicul și administrativ (R.U.R.P.A.), pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu în formă continuată, iar Ionuț-Ovidiu Cengher, la data faptei director la Sistemul de Gospodărire a Apelor (S.G.A.) Mureș din cadrul A.B.A. Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că Cosmin-Rareș Butiulcă și Adina-Simina Nemet, cu ajutorul șefei Serviciului Resurse umane ar fi dispus angajarea, prin detașare (prelungită până la 9 luni), și numirea temporară a lui Ionuț-Ovidiu Cengher pe postul de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, în condițiile în care acesta nu ar fi avut niciun fel de experiență în acel domeniu și nici nu ar fi îndeplinit condițiile de ocupare a acelui post.

“Demersurile de angajare a inculpatului Cengher Ionuț-Ovidiu pe postul respectiv s-ar fi derulat foarte rapid, pe durata a doar trei zile (10-13 februarie 2020), perioadă în care ar fi fost eliberat și postul de director al S.G.A. Mureș (prin emiterea de către directorul A.B.A. Mureș a unei decizii prin care titularului de la acea vreme (n.a. Ovidiu-Sebastian Ianculescu) i s-a schimbat funcția din cea de director al S.G.A. Mureș în cea de inginer șef la S.G.A. Mureș)”, au mai arătat procurorii în rechizitoriu.

Procurorii au stabilit că bugetul ABA Mureș ar fi fost prejudiciat astfel cu suma de 89.111 lei, reprezentând suma veniturilor încasate de către Ionuț-Ovidiu Cengher.

Administrația Bazinală de Apă (A.B.A.) Mureș nu s-a constituit parte civilă în cauză, însă apare ca parte vătămată în dosarul înregistrat din 12 iulie la Tribunalul Mureș.

Procurorii au dispus măsuri asigurătorii în cauză, care urmează să fie analizate de către de judecătorul de cameră preliminară.

Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive, cele patru persoane trimise în judecată beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Ligia VORO

Foto deschidere: Ionuț Cengher

Sursă foto: Arhivă

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE