Coronavirus: Vaccinul Novavax, autorizat în SUA Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 48 Vizualizări

Coronavirus: Vaccinul Novavax, autorizat în SUA

Agenţia americană a medicamentului (FDA) a aprobat vaccinul Novavax împotriva COVID-19 pentru adulţii de 18 ani şi peste această vârstă, oferind o opţiune suplimentară de vaccinare în SUA, în speranţa de a-i convinge pe cei reticenţi, relatează AFP. Vaccinul produs de această companie americană este deja disponibil în alte câteva zeci de ţări.


În Statele Unite, în schimb, erau autorizate doar trei vaccinuri anti-Covid: cele cu ARN mesager de la Pfizer şi Moderna şi cel de la Johnson &Johnson. Dar accesul la acesta din urmă a fost limitat din cauza riscului crescut de tromboze grave.


Autorizarea de urgenţă a vaccinului Novavax „le va oferi adulţilor americani care nu au făcut încă un vaccin împotriva COVID-19 o altă opţiune”, a afirmat directorul FDA Robert Califf, potrivit unui comunicat. Administrat în două doze la trei săptămâni, vaccinul Novavax foloseşte o tehnică mai clasică decât ARN-ul mesager, care a fost ţinta multor teorii ale conspiraţiei, deşi s-a dovedit a fi foarte sigur.


Vaccinul Novavax conţine o componentă a virusului care declanşează un răspuns imunitar, similar celui al vaccinurilor împotriva tusei convulsive, meningitei meningococice şi hepatitei B.

AFP

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE