Parada militară de 14 iulie, sub semnul războiului Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 64 Vizualizări

Parada militară de 14 iulie, sub semnul războiului

Franţa a sărbătorit joi Ziua Naţională prin tradiţionala paradă militară de 14 Iulie pe celebrul bulevard parizian Champs-Elysées, însă revenirea războiului la porţile Europei a dat un caracter aparte acestei defilări, la care un loc de cinste l-au avut ţările de pe flancul estic al NATO şi trupele franceze desfăşurate în această regiune.

Preşedintele Emmanuel Macron a asistat în cursul dimineţii la parada de pe Champs-Elysées.

Tema defilării din 2022 a fost ‘Împărtăşim flacăra’, o triplă referinţă la legătura armată-naţiune, la flacăra Rezistenţei întrupată de Hubert Germain – ultimul dintr-un grup de luptători decoraţi pentru că au ajutat la eliberarea Franţei de sub ocupaţie nazistă, decedat anul trecut -, şi la flacăra olimpică a cărei depozitară este Franţa până la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. De altfel, medaliaţi olimpici şi paralimpici au făcut parte din cortegiu.

În total, în jur de 6.300 de persoane au participat la parada din acest an, alături de 64 de avioane, o dronă, 25 de elicoptere, 200 de cai şi 181 de vehicule motorizate. Defilarea a fost deschisă de drapelele a nouă state invitate, majoritatea dintre ele vecine Rusiei sau Ucrainei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

AFP

(www.agerpres.ro

Foto: https://stiripesurse.directorylib.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE