Home / Cultură / Slujire arhierească la hramul Mănăstirii Sânmărtinul de Câmpie

Slujire arhierească la hramul Mănăstirii Sânmărtinul de Câmpie

Distribuie

Arhiepiscopul Ortodox al Alba Iuliei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, a participat luni, 15 august, la hramul Mănăstirii ”Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Sânmărtinul de Câmpie, comuna Râciu.

Potrivit paginii web a Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, www.reintregirea.ro, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în pridvorul deschis al bisericii Mănăstirii. De asemenea, la finalul slujbei, Arhipăstorul nostru a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși pelerini. Stareț al acestui așezământ monahal este părintele protosinghel Teodul Libeg.

„De-a lungul pelerinajului nostru pământesc, ne bizuim pe grija protectoare a Maicii noastre din ceruri. Ea îi ajută pe toți copiii lui Dumnezeu, din orice loc și de orice stare. Aflată în proximitatea Sfintei Treimi, nu lasă pe nimeni neajutat și nemângâiat, mijlocind necontenit pentru noi, rudeniile sale de pe pământ, înaintea Fiului ei Biruitor. Acesta o ascultă pe Mama Sa și revarsă asupra lumii fluviul iubirii Sale milostive. Deci, nu trebuie să ne lăsăm descurajați de răutatea care cuprinde omenirea păcătoasă, deoarece în taina maternității stăpânei cerești, noi, fiii ei de pe pământ, aflăm izvorul încrederii și al speranței noastre”, a transmis Înaltpreasfinția Sa.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

12,2 milioane de lei pentru instituții culturale mureșene

Distribuie În urma încasării sumei de 2% din impozitul pe venit, județul Mureș a primit …