Consorțiul UMFST – Primăria Târgu Mureș susținut de UDMR Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 723 Vizualizări

Consorțiul UMFST – Primăria Târgu Mureș susținut de UDMR Mureș

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a anunțat marți, 23 august, în cadrul emisiunii ”Aici și acum – Itt és Most” difuzată live pe pagina de Facebook a portalului de știri Msnews.ro, că susține, atât moral cât și din punct de vedere politic, consorțiul dintre Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” și Primăria Municipiului Târgu Mureș propus de rectorul principalei universități mureșene, senatorul Leonard Azamfirei.

”Eu sunt pentru pentru orice tip de dezvoltare și dacă este vorba de învățământ bineînțeles că susțin tot ceea ce înseamnă dezvoltare în acest sistem pentru că o facem pentru viitorul nostru, pentru copiii noștri”, a spus Péter Ferenc, care deține și funcția de președinte al UMDR Mureș.

În cadrul aceleiași emisiuni realizată și moderată de către omul de afaceri Doru Borșan, liderul UDMR Mureș a declarat că susține proiectul indiferent de ”cine cu cine îl face.”

”Nu cunosc subiectul în amănunțime, știu despre el că a fost o propunere din partea universității către Primărie. Consiliul Județean în domeniul învățământului are prea puține sarcini și prea puține responsabilități. Moral, sigur că da (susținem consorțiul – n.a.). Ca președinte al UDMR Mureș, din punct de vedere politic îl susțin în totalitate. Cine cu cine îl face, nu asta mă interesează, mă interesează să se facă și cred că este benefic. Trebuie să ne gândim pentru că avem mari probleme, avem chiar mari lipsuri în acest sistem de învățământ și dacă o să știu mai multe despre acest amănunt atunci chiar pot să și discut”, a subliniat Péter Ferenc.

Recent, rectorul UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azafirei, s-a adresat Consiliului Local Târgu Mureș și conducerii Primăriei Municipiului Târgu Mureș pentru a propune înființarea unui consorțiu regional de învățământ dual. În cadrul consorțiului, Primăria Municipiului Târgu Mureș ar urma să contribuie cu un teren de 2,2 hectare, necesar în vederea atragerii unei finanțări în valoare de 21,1 milioane de euro, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, pentru construirea unui campus modern.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE