PREMIERĂ. Viceprimar mureșean sancționat pentru ”lipsa nemotivată de la locul de muncă”! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6565 Vizualizări

PREMIERĂ. Viceprimar mureșean sancționat pentru ”lipsa nemotivată de la locul de muncă”!

Consilierii locali ai orașului Ungheni au aprobat recent, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru care a avut loc în data de 18 august, sancționarea viceprimarului Ioan-Cosmin Duma (foto) cu diminuarea îndemnizației cu 5%, timp de 3 luni. Decizia a fost luată în conformitate cu prevederile articolului 239, alineatul 1, litera c, din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul Adminstrativ, cu modificările și completările ulterioare.

Referatul pe baza căruia aleșii locali au luat decizia a fost întocmit de către Victor Prodan, primarul orașului Ungheni.

”Ținând seama la adresa nr. 10532/SVI/10 august 2022 a Instituției Prefectului Județul Mureș, care face referire la anumite informații care au circulat recent în mediul public cu privire la prevederile articolului 214, alineatul 3, din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, în urma sesizărilor, analizând situația la întoarcerea din concediul legal de odihnă, am constatat lipsa nemotivată de la locul de muncă a domnului Duma Ioan Cosmin, viceprimar al orașului Ungheni în funcție, acesta având delegate atribuții de înlocuire a primarului în perioada anterior amintită. În calitate de primar al orașului Ungheni și al localităților aparținătoare, consider necesară luarea unor măsuri administrative în conformitate cu prevederile Codului Administrativ în vigoare. Astfel, este necesară adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local Ungheni cu privire la adoptarea unei sancțiuni disciplinare care să fie aplicate viceprimarului orașului Ungheni, domnul Duma Ioan Cosmin, în vederea sancționării domniei sale pentru lipsa nemotivată de la locul de muncă”, a arătat Victor Prodan.

În același referat, primarul orașului Ungheni a propus și tipul sancțiunii, respectiv diminuarea indemnizației cu 5 procente, timp de trei luni: ”Conform prevederilor legale existente în cadrul Codului Administrativ în vigoare, respectiv a articolului 239, alineatul 1, care privește sancțiunile aplicabile viceprimarilor și vicepreședinților Consiliului Județean ”pentru abateri grave și/sau repetate, săvârșite în exercitarea mandatului de viceprimar sau de vicepreședinte al Consiliului Județean, persoanelor în cauză li se pot aplica sancțiuni”, propun sancționarea cu diminuarea indemnizației cu 5% timp de trei luni, a domnului viceprimar, conform literei c, a alineatului și articolului anterior menționate.”

Alex TOTH

Foto deschidere: https://ro.depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE