Glory and Collapse, expoziție nouă la Camera K’arte Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 180 Vizualizări

Glory and Collapse, expoziție nouă la Camera K’arte

Camera K’arte va îmbrăca haine noi începând cu data de 16 septembrie, ora 19:00, când se va avea loc vernisarea expoziției „Glory and Collapse”, a artistei Amaia Molinet. 

Amaia Molinet este o artistă născută la Lodosa (Navarra) care trăiește și lucrează în Bilbao și Cluj-Napoca. Deține o diplomă de Master în Artă contemporană, tehnologică și performativă și o diplomă de licență în Arte plastice, obținute la Universitatea din Țara Bascilor. Și-a dezvoltat practica artistică printr-o fotografie extinsă, abordând relația dintre teritoriu și identitate și scoțând în evidență caracteristicile simbolice ale peisajelor. A primit burse și premii de la organizații precum Muzeul Guggenheim, INJUVE (Ministerul Culturii din Spania), Eremuak (Guvernul basc), Centrul de Artă Complutense, Centrul de Artă Contemporană Huarte sau Fundația BilbaoArte și a efectuat sejururi artistice la Sahara Occidentală, Islanda, România, Argentina, Franţa, Spania și Țara Bascilor.

„Proiectul artistic prezentat în această expoziție constă în diferite exerciții vizuale și procedurale desfășurate pe parcursul acestui an, cu accent pe simbolistica trandafirilor. În primul rând, niște trandafiri de un roșu aprins ard încet pe zăpada dintr-o pădure din Transilvania, în timp ce alți trandafiri galbeni cu margini roșiatice susțin solemn rămășițe ale francismului într-o clădire emblematică din Țara Bascilor. În continuare, o serie de fotografii cu trandafiri, realizate în cele mai neașteptate locuri din Europa, de la Balcani până la Insulele Azore, prezintă exemplare de culoare și textură diferite. Într-o oarecare măsură, sunt un exemplu al relevanței pe care această specie de flori o dobândește pe continentul nostru. Expoziția este completată cu imagini descriptive ale unui monument cunoscut sub numele de Floarea de Piatră, ridicat în cinstea victimelor genocidului Jasenovac din Croația”, se menționează în descrierea expoziției.

Expoziția face parte din proiectul „Artă contemporană în Camera K’arte”, ediția a IX-a, și va rămâne în spațiul expozițional timp de două săptămâni.

Proiectul este realizat de Asociatia K’arte cu sprijinul: REEA, Eusko Jaurlaritza – Gobierno Vasco, co-finanțat de Consiliul Judetean Mures și Primăria Târgu Mureș.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Târgu Mureș și a Consiliului Local care nu sunt responsabili de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE