”Du-te dor cu Mureșul”, festival concurs național la Palatul Culturii Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 296 Vizualizări

”Du-te dor cu Mureșul”, festival concurs național la Palatul Culturii

În ziua de 23 septembrie, la Târgu Mureș, se va desfășura o nouă ediție a Festivalului Concurs Național de Interpretare a muzicii populare românești ”Du-te dor cu Mureșul”. Inițiată de ”Asociatia Culturală Mureșul Superior” în urmă cu 4 ani manifestarea este dedicată tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani.

Potrivit organizatorilor, scopul manifestării este ”de a descoperi și promova noi tinere talente interpretative”, precum și ”punerea în valoare a cântecului tradițional autentic și introducerea sa în circuitul valorilor spiritual”, dar și ”prezentarea nealterată a frumuseții costumului tradițional din toate zonele folclorice ale țării.”

Organizatorii ediției de anul acesta sunt: Asociația Culturală ”Din Zestrea Ardealului” în parteneriat cu Asociația ”De la Români pentru Români”, Centrul Cultural ”Augustin Bena” din Alba și Centrul Județean pentru Cultura Tradițională și Educație Artistică Mureș, proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Târgu Mureș și Consiliului Județean Mureș”, au informat organizatorii.

Așadar, vineri 23 septembrie, începând cu ora 18.00, pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureș vor evolua în concurs 18 tineri interpreți din aproape toate zonele folclorice ale țării, și artiști îndrăgiți ai folclorului românesc: Veta Biriș, Leontina Fărcaș, Roxana Reche, Ciprian și Mihaela Istrate, Marian Suciu și câștigătorul ediției anterioare, Cosmin Cotârlă, care vor fi acompaniați de orchestra populară a Centrului Cultural ”Augustin Bena” din Alba, dirijor Alexandru Pal.

Concursul se derulează pe o singură secțiune – soliști vocali. Repertoriul concurenților va pune în valoare specificul zonei etnofolclorice pe care o reprezintă, iar prin interpretarea cântecelor alese vor dezvălui cu siguranță publicului spectator și nu numai, noi talente interpretative.

”An de an, Festivalul a crescut atât prin prisma valorii interpreților prezenți în recital și a concurenților care au evoluat în concurs, cât și datorită preocupării și eforturilor constante ale organizatorilor de a inova și de a ridica standardele de exigență. Parteneri media: TVR Târgu Mureș, TVR 3,, Radio România Târgu Mureș, Ardeal TV. Glasul Văilor, Zi de Zi, Cuvântul Liber, Zestrea Media, Grupul Darina, Punctul”, au mai transmis organizatorii festivalului.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE