Home / Administratie / Lucrări de cadastru sistematic în Albești

Lucrări de cadastru sistematic în Albești

Distribuie

Aleșii locali ai comunei Albești au decis, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru care a avut loc în data de 22 septembrie 2022, aprobarea preluării unor imobile în domeniul public al comunei Albești și înscrierea provizorie a acestora în Cartea Funciară, urmând procedura de atestare în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al comunei, categoria de folosință drum și neproductiv, respectiv șanțuri și zone inundabile.

La aceeași ședință, consilierii locali din Albești au aprobat și preluarea unor imobile în domeniul privat al comunei Albești și înscrierea provizorie a acestora în Cartea Funciară, urmând procedura de atestare în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al comunei, categoria de folosință arabil.

Imobilele identificate în acest sens vor purta mențiunea ”Teren la dispoziția Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor”.

”La nivelul comunei Albești au fost realizate lucrări de cadastru sistematic pe sector 53, fiind identificate suprafețe de teren care sunt necesar a fi preluate în domeniul public și privat al comunei, după caz, fiind vorba despre imobilele cu categorie de folosință drum și neproductiv, respective inundabile și șanțuri”, a menționat Nicolae Șovrea, primarul comunei Albești.

Totodată, Nicolae Șovrea a mai arătat că documentațiile cadastrale au fost întocmite de către inginerul topograf Raul Gogoașă, iar ”după avizarea planurilor topografice de către OCPI Mureș parcelele vor fi înscrise în titluri de proprietate în conformitate cu anexele validate, întocmite conform legilor fondului funciar.”

(Redacția)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Proiect regional în portofoliul Aquaserv

Distribuie Conducerea SC Compania Aquaserv SA, titulara obiectivului de investiții „Proiect regional de dezvoltare a …