FOTO: Ștafeta Veteranilor, popas la Iernut Iernut
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 271 Vizualizări

FOTO: Ștafeta Veteranilor, popas la Iernut

O manifestare marca Invictus România la care participă alergători și cicliști voluntari reconstituie trei dintre drumurile bătătorite odinioară de vitejii luptători care au eliberat pământul nostru natal la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Purtătorii celor trei ștafete se vor întâlni la Carei, ultima glie străbună eliberată de sub ocupația horthystă de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944.
Echipa formată din voluntari târgumureșeni a ajuns la Oarba de Mureș vineri, 14 octombrie, în jurul orei 9.30, și după un scurt popas la Monumentul Eroilor unde au adus un pios omagiu străbunilor eroi care s-au jertfit pentru libertatea și independența patriei, au pornit spre Mediaș.
Echipa Invictus și purtătorii ștafetei veteranilor au fost întâmpinați de edilii orașului Iernut, de care aparține localitatea Oarba de Mureș, primarul orașului, Ioan Nicoară, și viceprimarul Vasile Mărginean.
Ștafeta Veteranilor, ajunsă la cea de-a IX-a ediție, este și se dorește a fi o punte de legătură între militari și societatea civilă, uniți fiind de dragostea de țară și de respectul pentru veteranii și eroii de ieri și de azi ai României. 

Dana GURGHIAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE