FOTO: Hotel nou, cu șase niveluri, spa-wellness, fitness și beauty, în pregătire la Sovata Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3301 Vizualizări

FOTO: Hotel nou, cu șase niveluri, spa-wellness, fitness și beauty, în pregătire la Sovata

SC Quintus SRL Sovata, societate deținută și administrată de către omul de afaceri Káli Zoltan, a demarat lucrările pentru construirea unui complex hotelier pe strada Trandafirilor nr. 57-59 din Sovata.

Proiectul a fost realizat de către SC Arc Studio SRL Miercurea Ciuc și a primit autorizația de construire nr. 22 din 7 mai 2021 din partea Primăriei Orașului Sovata, lucrările sunt executate de SC Sildab Cons SRL Sovata, iar data estimată pentru finalizarea acestora este 13 mai 2023.

104 de camere, bazine, saună și sală de conferințe

”Prin proiect se prevede construirea unui hotel cu 104 unități de cazare, desfășurat pe șase nivele – demisol, parter, patru etaje, cu acoperire șarpantă, spații tehnice în pod. Unitatea va dispune de subunitate spa-wellness. Accesul principal se va realiza la nivelul parterului. La acest nivel se mai prevede un restaurant, bucătărie, sală de conferințe cu anexe, spații administrație, servicii fitness și beauty, sală de joacă pentru copii. La demisol se amenajează zona wellness, cu bazine de diferite dimensiuni, saună, o unitate de servicii terapeutice, cu servicii de asistență medicală. Deasemeni, la demisol se amplasează spații tehnice, de depozitare și cele pentru personal. La nivelele superioare se amenajează unitățile de cazare”, se menționează în proiectul Deciziei Etapei de Încadrare, document disponibil pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș.

În același document se mai precizează că ”soluția arhitecturală a urmărit o amplasare judicioasă și încadrarea construcției în specificul balnear local”, respectiv că ”volumetria și fațadele construcției urmăresc acest principiu.”

Totodată, în proiectul Deciziei Etapei de Încadrare se mai arată că încălzirea spaţiului se va face cu centrală termică alimentată cu gaze naturale, iar energia electrică va fi asigurată din reţeaua existentă în zonă.

Detalii despre investitor

Conform portalului www.listafirme.ro, SC Quintus SRL Sovata s-a înființat în data de 13 mai 2004 și are ca obiect de activitate ”Hoteluri și alte facilități de cazare similare”, iar la finalul exercițiului financiar 2021 a raportat 34 de angajați, cifră de afaceri de 6,2 milioane de lei și profit net de 2,6 milioane de lei.

În ultimii cinci ani raportați, în perioada 2017-2021, societatea a derulat afaceri cumulate de 22,3 milioane de lei și a obținut un profit net cumulat de 8,2 milioane de lei.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE