Întâlnire de lucru pentru mentorat didactic și formare în cariera didactică Invatamant
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 664 Vizualizări

Întâlnire de lucru pentru mentorat didactic și formare în cariera didactică

Casa Corpului Didactic Mureș, centrul de resurse şi asistenţă educațională şi managerială pentru cadrele didactice şi didactice auxiliare, a fost gazda întâlnirii de lucru a responsabililor Comisiei pentru mentorat didactic și formare în cariera didactică din unitățile de învățământ ale județului Mureș. Obiectivul principal al întâlnirii a constat în informarea și instruirea tuturor responsabililor în vederea aplicării corecte a Metodologiei-cadru privind asigurarea calității programelor pentru dezvoltarea profesională continuă a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și de acumulare a creditelor profesionale transferabile.

La inițiativa directorului Casei Corpului Didactic Mureș, profesor Fodor Alexandru-Iosif, marți, 18 octombrie începând cu ora 14.00, în Sala Festivă a Liceului Tehnologic „Constantin Brâncușiˮ din Târgu Mureş, s-au reunit peste 140 de cadre didactice din toate unităţile de învăţământ ale județului Mureş.

Activitatea s-a bucurat de prezența inspectorului școlar general, prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan, care a transmis toate gândurile de bine cadrelor didactice prezente, subliniind în egală măsură importanța acestei comisii de mentorat didactic în unitatea școlară. Comisia pentru mentorat didactic și formare în cariera profesională este constituită, potrivit noului Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), în fiecare unitate de învăţământ, fiind una din cele 7 comisii permanente care funcţionează în unitate, cu atribuții în planificarea, organizarea și desfășurarea activităților din domeniul formării în cariera didactică şi alte atribuții prevăzute de legislația actuală referitoare la învăţământ.

Profesor Fodor Alexandru-Iosif, directorul CCD Mureş, a continuat cu prezentarea misiunii, viziunii, organigramei instituţiei și  a echipei acesteia. De asemenea, a trecut în revistă ordinea de zi a întâlnirii, prezentând și o parte din activitățile derulate în cadrul instituției, pe parcursul întâlnirii urmând ca fiecare responsabil să facă cunoscute, într-o manieră mai amplă, toate cele întreprinse de echipa Casei Corpului Didactic Mureș.

Potrivit agendei de lucru stabilite, prof. metodist Koos Ibolya a prezentat Ordinul Ministerului Educației nr.4224/2022 – Metodologia-cadru privind asigurarea calității programelor pentru dezvoltarea profesională continuă a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și de acumulare a creditelor profesionale transferabile, purtând discuții pe marginea aspectelor care au ridicat dificultăți în rândul cadrelor didactice în înțelegerea corectă a prezentei metodologii.

Pentru o bună informare a cadrelor didactice, prof. metodist Toth Domokos a prezentat apoi structura paginii web a instituţiei, accesibilă la adresa www.ccdmures.ro.

În continuare, oferta de programe de formare continuă (programe acreditate, programe realizate în parteneriat, programe avizate de Ministerul Educației) a fost prezentată de d-na prof. metodist dr. Felicia-Stela Ionescu.

Pe ordinea de zi au urmat apoi o serie de prezentări ale proiectelor în care este implicată instituția în calitate de partener – proiectul POCU146587 „Profesionalizarea carierei didactice – PROF” a fost prezentat de către expertul în comunicare CTD al P13, prof. Toth Domokos, proiectul POCU152864 „Competență și eficiență în predarea limbii române copiilor și elevilor aparținând minorităților naționale din România” fiind prezentat de către expertul în acreditare și implementare formare prof. Koos Ibolya , beneficiar direct în ambele proiecte fiind Ministerul Educației.

Despre activitatea științifică desfășurată sub egida CCD Mureş (conferințele organizate, publicarea revistei electronice, activitățile științifice, metodice și culturale etc.) a vorbit în continuare d-na prof. metodist Iolanda-Ana Cătinean.

La finalul întâlnirii, prof. Fodor Alexandru-Iosif a formulat răspunsuri la întrebările adresate de participanți, conturând şi direcțiile de acțiune ale colectivului Casei Corpului Didactic Mureş, pe care îl coordonează.

Întâlnirea s-a dovedit a fi benefică în rândul cadrelor didactice prezente la activitate, echipa Casei Corpului Didactic reușind să aducă în atenția acestora aspectele cele mai importante în vederea asigurării aplicării corecte a noii metodologii. Prof. Fodor Alexandru-Iosif asigură responsabilii comisiilor de tot sprijinul din partea instituției și menționează că în viitorul apropiat va propune o nouă întâlnire fie tot în această formulă cu responsabilii din tot județul, fie pe zone  cu fiecare responsabil zonal pentru clarificări suplimentare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE