FOTOREPORTAJ. Campionii business-ului mureșean premiați de Camera de Comerț și Industrie Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 12874 Vizualizări

FOTOREPORTAJ. Campionii business-ului mureșean premiați de Camera de Comerț și Industrie Mureș

Conducerea Camerei de Comerț și Industrie Mureș a acordat joi, 27 octombrie 2022, distincții celor mai performanți reprezentanți ai mediului de afaceri mureșean din anul 2021. Premierea a avut loc în incinta Restaurantului Hotelului ”Grand” din Târgu Mureș, în cadrul celei de-a 29-a ediții a Galei Topul Firmelor Mureșene, eveniment care a îmbinat ideal recunoașterea publică vis a vis de campionii business-ului mureșean cu prețioase momente de socializare și chiar de relaxare și de răsfăț culinar.

Mureș, locul 7 pe plan național

Și în acest an, Gala a fost prezentată de către Anca Giurgiu, secretar general al Camerei de Comerț și Industrie Mureș, iar Vasile Pop, președintele aceleiași instituții, a prezentat detalii despre Top, demers tradițional concretizat într-un catalog etalon la nivelul Camerelor de Comerț și Industrie din România.

”Topul firmelor din județul Mureș este singurul clasament reprezentativ, întocmit la nivelul tuturor operatorilor economici activi, fiind bazat pe o metodologie complexă și unitară la nivel național, implementată de întreaga rețea de camere de comerț județene din România. Anul acesta topul a ajuns la a 29-a ediție și la întocmirea clasamentelor au participat 19.676 de societăți comerciale care au depus bilanțuri contabile, dintre care 3.051 s-au situat pe primele zece locuri, fiind grupate pe domenii de activitate și pe clase de mărime. Dintre acestea 1.018 se regăsesc în catalogul tipărit „Topul Firmelor din Județul Mureș” locul 1 revenind unui număr de 732 de firme”, a precizat Vasile Pop.

Totodată, președintele Camerei de Comerț și Industrie Mureș a evidențiat și rezultatele excelente obținute pe plan național de companiile mureșene.

”Ne mândrim cu faptul că 344 companii mureșene sunt prezente pe primele zece locuri ale Topului național, dintre care 52 sunt ocupante ale locului 1, ceea ce situează județul Mureș pe un onorant loc 7 pe țară. În numele Colegiului de Conducere și al Comitetului de Direcție al Camerei de Comerț și Industrie Mureș, doresc să adresez felicitări tuturor firmelor nominalizate în Top care, prin efort susținut, seriozitate, ambiție și perseverență, reușesc să situeze constant economia mureșeană peste media de dezvoltare pe țară”, a transmis Vasile Pop.

Felicitări și încurajări

În lipsa reprezentanților autorităților locale și județene care nu au participat la eveniment (Instituția Prefectului – Județul Mureș, Consiliul Județean Mureș, Primăria Municipiului Târgu Mureș), discursurile au fost susținute exclusiv de către reprezentanții mediului de afaceri.

”În calitate de lider al unei afaceri în creștere expusă la piețele globale afectate de Covid până în februarie, afectate în prezent de criza energetică europeană sunt mereu în căutarea unor modalități de a contracara provocările. Pentru mine, proiectele mici precum ”Școala Duală” din Sighișoara sunt un pas mic spre un viitor mai bun. Educația este unul dintre cei mai importanți factori pentru îmbunătățirea constantă a situației unei țări în comparație cu vecinii săi”, a afirmat Povel Hermann Robert Maria, director Sefar SRL.

”Știm foarte bine, nu trebuie să fii economist, că prețul rezultă din costuri. Costurile principale sunt costurile de materiale, inclusiv utilitățile și manopera. În ultima perioadă, în ultimele luni a apărut un fenomen suplimentar: inflația, care ne îngreunează viața și care nu a apărut din senin. Inflația apare din creșterea costurilor. Mă mir câte discuții savante se poartă pe subiectul acestei inflații câtă vreme situația e foarte simplă: trebuie să reduci costurile și nu mai apare inflația”, a precizatMolnár Gábor, director general Aages SA.

”Am venit să vă spun un singur mesaj: între toate crizele pe care le trăim și pe care le simțim noi toți, ca și antreprenori, colegii noștri care sunt angajații noștri și nu numai noi, mă refer la oamenii care sunt și lucrează și ei la rândul lor pe alte poziții, doresc să vă spun un singur lucru. Avem și vești bune, județul nostru este pe primul loc la fotovoltaice”, a spus Bogdan Bărbulescu, director general Cotraco Rom SRL.

Seria mesajelor a fost completată de către Mihaela Liț, director al Agenției Exim Bank Târgu Mureș, partener al evenimentului: ”Doresc să felicit reprezentanții companiilor premiate în această seară pentru rezultatele obținute, mai ales în contextul economic în care și-au desfășurat activitatea în anul 2021. Exim Bank se implică în continuare activ în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc sprijinind proiectele companiilor locale.”

Secretele unor ”afaceri de aur”

În cadrul galei Topul Formelor Mureșene au fost acordate Diploma și Trofeul pentru Excelență în Afaceri, Diploma pentru Exportatorii de Top, Diploma de Onoare pentru femeile manager de succes și nu în ultimul rând Trofeul de Distincție pentru Membri de Aur.

”Nu știu dacă este vreun secret (pentru rezultatele obținute – n.a.), dar sigur e multă muncă și încercăm să oferim servicii medicale de calitate pentru toți pacienții. Am tot extins gama de servicii medicale cu servicii care sunt mai puțin reprezentate în județ sau chiar nu există și atunci avem și o adresabilitate mare și eu cred că suntem un punct de reper în medicina din județul Mureș”, a declarat dr. Adriana Gomotârceanu, reprezentantă a Centrului Medical Topmed SRL.

”Ne bucurăm pentru premiul primit în această seară, dar ne dorim și mai mulți parteneri să poată să ia acest premiu, să fie o competiție de la egal la egal. Dezvoltarea din ultimii ani ne ține pe locul acesta. În ultimii ani am avut investiții de peste 25 de milioane de euro, cifră de afaceri de peste 30 de milioane de euro, în creștere de la un an la altul, și planurile pentru anul viitor sunt și mai mari, peste 200 de milioane cifră de afaceri și plan de investiții de încă 20 de milioane de euro”, a punctat Paul Ilea, reprezentant al Hirschmann Automotive TM SRL.

”Secrete nu sunt, decât muncă, muncă și seriozitate. Acesta este singurul secret de care ai nevoie într-un business. Alături de muncă este important și colectivul pe care îl ai în subordine, care a înțeles dificultățile prin care trecem după pandemia cu care ne-am pricopsit. N-am avut ce face decât să muncim mai mult decât înainte”, a precizat Lucian Cueșdean, reprezentant al Nakita Prod Comimpex SRL.

”Este foarte important și sunt bucuros că totuși să conduci o firmă de 31 de ani este un lucru îmbucurător, iar firma Silvana o conduc din 1991. Sunt bucuros, îl felicit totodată pe domnul președinte al Camerei de Comerț și Industrie Mureș pentru organizarea acestui eveniment. Totodată, felicit reușita realizării unui catalog minunat al Topului Firmelor și consider că este un lucru îmbucurător faptul că la nivel național Camera de Comerț și Industrie Mureș se situează pe locul 7, iar în calitate de vicepreședinte și de Membru de Aur al Camerei de Comerț și Industrie Mureș sunt bucuros de aceste rezultate în condițiile unei economii de piață care nu sunt deloc ușoare și pentru că am reușit să ne menținem firma în echilibru”, a menționat Ioan Eugen Fărcaș, reprezentant al Silvana SRL.

Premii pentru exportatori și femei manager de succes

În ceea ce privește Topul Exportatorilor din anul 2021, ierarhia stabilită este următoarea: 1 – Romcab SA, 2 – Azomureș SA, 3 – Kastamonu România SA, 4 – Hirschmann Automotive TM SRL, 5 – GST Safety Textiles Ro RSL, 6 – Sandoz SRL, 7 – Vitafoam România SRL, 8 – Sefar SRL, 9 – Materom SRL, 10 – Artemob International SRL.

Totodată, au fost acordate Diplome de Onoare pentru următoarele femei manager de succes: Rodica Bândilă (Viva Com SRL), Livia Edit Boros (Lhorindes SRL), Lucia Bucin (Bucin Mob SRL), Lavinia Dana Chelărescu (Gedeon Richter România SA), Manuela Degerat (Justice Security Services SRL), Codrina Maria Domocos (Expert Company Grup SRL), Jenica Fărcaș (Silvana SRL), dr. Adriana Gomotârceanu (Centrul Medical Topmed SRL), Maria Huprich (Autodomus SRL), Mirela Moscviciov (Anvico SA), Luminița Nagy (Transiltex SRL), Violeta Oltean (Maviprod SRL), Anca Pescar (Grand SA) și Magdalena Maria Tamas (Monosuisse Ro SRL).

Alex TOTH

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE