Reghin: Finanțare PNRR de 3 milioane de lei, pentru sisteme inteligente de management urban Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 268 Vizualizări

Reghin: Finanțare PNRR de 3 milioane de lei, pentru sisteme inteligente de management urban

Primarul municipiului Reghin, Mark Endre, a anunţat, joi, că oraşul a câştigat o finanţare în valoare de 3.000.000 de lei prin Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare (PNRR) pentru construirea unor sisteme inteligente de management urban, începând cu semafoare inteligente şi parcări digitale şi terminând cu băncuţe smart, alimentate de panouri fotovoltaice.
„Reghinul a câştigat o finanţare în valoare de 3.000.000 de lei pentru construirea unor sisteme inteligente de management urban al oraşului (parcare digitală, sistem inteligent de management al traficului, eTicketing, bănci inteligente). Continuăm dezvoltarea oraşului”, a arătat primarul din Reghin, Mark Endre, pe Facebook.
Potrivit primarului, proiectul „Sisteme inteligente de management urban la nivelul Municipiului Reghin ITS/TIC” prevede delimitarea zonei centrale conform planurilor de dezvoltare, îmbunătăţirea traficului rutier, fluidizarea acestuia prin reconfigurarea intersecţiilor şi căilor de circulaţie prin implementarea de tehnologii de tip Smart City pentru controlul fluxului şi analiza în timp real a parametrilor circulaţiei.
De asemenea, în proiect se prevede implementarea unui sistem Smart City pentru parcări inteligente, prin amplasarea de senzori de prezenţă, modernizarea reţelelor de circulaţie rutieră, pietonală, de transport în comun şi pentru transport alternativ şi prefigurarea operaţiunilor urbane pentru viitorii 5-10 ani şi conformarea căilor de circulaţie la condiţiile de trafic previzibile.
Edilul a precizat că senzorii de parcare se vor amplasa în zona centrală a oraşului, acolo unde există circa 200 de locuri de parcare şi unde, din cauza constrângerilor legate de centrul istoric, nu se mai pot modifica tramele stradale pentru creşterea numărului locurilor de parcare.
Prin acest proiect se mai doreşte achiziţionarea unui sistem de e-bilete pentru transportul în comun, implementarea de soluţii de taxare inclusive pentru e-bilete pe autobuzele existente, dar şi amplasarea de băncuţe smart pentru încurajarea traficului pietonal, alimentate de panouri fotovoltaice.
În cadrul proiectului vor mai fi montate semafoare interconectate pentru fluidizarea traficului rutier, Reghinul fiind traversat de două drumuri naţionale, DN 15 şi DN 16, neavând centuri ocolitoare şi vor fi suplimentate camerele de supraveghere video.
Cu această ocazie va fi extins WiFi în spaţiile publice şi se va achiziţiona un lift de persoane pentru Primăria Reghin, pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi.
„Acest proiect va fi corelat cu alte proiecte ale municipalităţii, precum cel de achiziţionare a 10 autobuze hibrid, introducerea cablurilor în subteran, programul pentru construirea de piste de biciclete supravegheate video şi prevăzute cu semafoare”, a precizat Mark Endre.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE