PRIA Gala Fermierilor, la Târgu Mureș Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 304 Vizualizări

PRIA Gala Fermierilor, la Târgu Mureș

PRIAevents în parteneriat cu Asociația Agricultorilor Maghiari Organizația Mureș și LAPAR organizează vineri, 18 noiembrie, în incinta Studium Hub, prima Gală a Fermierilor organizată la Târgu Mureș. La eveniment vor participa fermieri și reprezentanți ai asociațiilor de profil din județele Mureș, Hargita, Covasna, Cluj, Bistrița Năsăud, Alba, Sibiu și nu numai. 

Potrivit organizatorilor, evenimentul ”este conceput pentru a celebra și aplauda realizările remarcabile ale acelor fermieri care aduc o contribuție semnificativă la agricultura noastră, care sunt exemple de urmat.”

”Acest eveniment reprezintă reuniunea anuală a fermierilor din aceste zone și a domeniilor conexe. Pria Gala Femierilor ediția de la Târgu Mureș reunește comunitatea agricolă din zonă într-o ceremonie extrem de prestigioasă la o locație deosebită în Târgu Mureș. Premiile recunosc și recompensează excelența, încurajează inovarea și creează un mediu de lucru care inspiră creativitatea, calitatea, seriozitatea și schimbul de bune practici. Apreciem, de asemenea, crearea locurilor de muncă, implicarea în comunitate, tinerii fermieri, femeile din agricultură. Pentru câștigători, primirea unui astfel de premiu, mai ales în aceasta perioadă, când activitatea fermierilor este una de importanță crucială, este un moment foarte special. Astfel, vom organiza cel mai important eveniment destinat agriculturii și creșterii acesteia, dar si dezvoltării fermierilor noștri din acest an”, au transmis organizatorii Galei.

Panel de dezbateri

În cadrul evenimentului va avea loc, între orele 10.30 – 12.30, un panel de dezbateri intitulat ”Agricultura 2023. Investiții. Proiecte. Colaborări. Green. Povești de succes”. În cadrul panelului vor fi abordate următoarele teme: ”Ce măsuri concrete ia statul pentru companiile din agricultură, procesatori și producători?”, ”Cum putem beneficia de prevederile PAC 2021-2027? Ne concentra mediu și pe digitalizare?”, ”Rolul fermierilor pentru siguranța alimentară – mai ales în contextul crizei actuale?”, ”PNS și provocările implementării sale în România”, ”Cum arată stadiul plății subvențiilor în acest moment?”, ”Green deal și agricultura”, ”Medicina veterinară și produsele pharma pentru fermele de animale”, ”Irigațiile – posibilitățile de realizare a sistemelor eficiente de irigație în România”, ”Agricultura de precizie – folosirea tehnologiei pentru a eficientiza costurile în procesul de producție agricolă”, ”Agricultura bio. Se poate dezvolta și mai mult?”, ”Ce provocări si ce oportunități sunt pentru agricultura în aceasta perioadă? Cercetarea și importanța acesteia pentru dezvoltarea agriculturii în România”, ”Carne, lactate, miere, fructe și legume, panificație – cum se regăsesc aceste produse la retaileri și cum este colaborarea cu aceștia?”, ”Ce spun consultanții și avocații? Cum pot ajuta prin expertiza lor?”, ”Cum sunt finanțate fermele de familie si fermele mai mari din România?”, ”Legea terenurilor agricole 2022-2023. Status”, ”Învățământul dual în agricultură în România. Cum se poate crește numărul absolvenților?”, ”Rolul cooperativelor, asociațiilor și clusterelor agricole”, ”Cu ce provocări se confruntă fermierii în această perioadă? De ce au nevoie pentru a-și crește afacerile?” și ”Care sunt poveștile lor de succes? Cum au învățat să facă business și cum ne pot împărtăși din experiența lor? Ce sfaturi au pentru cei care se vor să înceapă un business în sectorul agricol?”.

Lectori invitați

În ceea ce privește lectorii invitați la eveniment, organizatorii au anunțat următoarele nume: Petre Daea – ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Tanczos Barna – ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Fazakas Miklós – preşedinte al Asociației Agricultorilor Maghiari Organizația Mureș, vicepreședinte al LAPAR, Daniel Ovidiu Săvâșcă – director executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Mureș, Ileana Gușatu – director executiv al Direcției pentru Agricultură a Județului Mureș, Daniela Teodora Lupei – director al Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Mureș, Valer Radu Sician – director al SC Semtest-BVN Mureș, Nicu Vasile – președintel al LAPAR, dr. ing. Ioan Oroian – directorul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Bovine din Târgu Mureş, Cosmin Maier – președintele Patronatului Român Alba și Nagy Peter Tamas – reprezentant al zonei Nord- Est, Asociaţia Aberdeen Angus România Asociatia Agronomilor din Mureș.

Soluții de colaborare

Gala Fermierilor va fi moderată de Raluca Voivozeanu, CEO PRIAevents, companie care deține o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, din cele mai reprezentative sectoare ale economiei, în România, Republica Moldova și Bulgaria.

”Dezbatem alături de fermieri, autorități și companii conexe și găsim cele mai bune soluții pentru aceste momente de încercare, dar descoperim și oportunitățile pe care le pot avea. Punem fermierii în legătură cu finanțatorii și supermarketurile și găsim soluțiile de colaborare! Agricultura este vitală pentru întreaga lume. România acordă o atenție deosebită acestui sector, cel mai important al economiei sale. Cum îl putem crește? Cum putem ajuta fermierii? Care sunt poveștile lor de succes? Gala Fermierilor Români, care are loc al Târgu Mureș, este un eveniment major pentru agricultură și o sărbătoare a tot ceea ce este minunat în agricultura românească”, au mai transmis organizatorii Galei.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE