<strong>Sfaturi de sezon pentru cei care sacrifică porci de sărbători</strong> Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 644 Vizualizări

Sfaturi de sezon pentru cei care sacrifică porci de sărbători

Se apropie cu pași repezi sezonul sacrificărilor de animale specific perioadei sărbătorilor de iarnă, prilej pentru reprezentanții DSVSA Mureș să vină cu precizări privind măsurile ce trebuiesc luate de populație în ce privește sacrificările de animale din gospodăriile proprii.

„Începe sezonul sacrificărilor tradiționale a porcilor în gospodăriile populației. Prin urmare,  vin cu câteva sfaturi utile. Astfel, carnea de porc rezultată în urma sacrificării este destinată exclusiv consumului familial, fiind interzisă comercializarea acesteia. De asemenea, este obligatorie efectuarea examenului trichineloscopic , astfel vă veți proteja sănătatea dumneavoastră și a familiei. Când vă veți prezenta la medicul veterinar , predați crotalia auriculara a porcului astfel încât acesta sa fie scăzut din Baza Națională de Date. Orice modificare a cărnii sau organelor trebuie semnalată medicului veterinar. Respectând acestea veți evita riscul de îmbolnăvire. Aceștia sunt pilierii diafragmatici, care trebuie prezentați medicului veterinar pentru efectuarea examenului trichineloscopic”, a fost mesajul transmis de dr. Lucian Goga, director executiv adjunct Direcția Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE