Parc fotovoltaic în pregătire în Râciu Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 454 Vizualizări

Parc fotovoltaic în pregătire în Râciu

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis recent, într-o ședință de lucru, că proiectul „Construire parc fotovoltaic în localitatea Valea Sânmărtinului” propus a fi amplasat în comuna Râciu, sat Valea Sânmărtinului, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Conform proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține SC NTS Fotovoltaic SRL Râciu și propune instalarea unei capacități operaționale nou instalate de producere a energiei din surse regenerabile de 0,389 MW, prin instalarea unei centrale fotovoltaice formată din 714 de bucăți de panouri fotovoltaice de 545 Wp fiecare din siliciu cristalin în sistem fix și a unei instalații de stocare de 105 kWh care are capacitatea de a stoca energia produsă la puterea nominală a centralei timp de 16,19 minute.

”Parcul fotovoltaic va fi dezvoltat pe un teren în suprafață de 5.000 de metri pătrați, panourile fotovoltaice fiind montate pe o structură metalică tip Tracker care va urmări soarele de la est la vest. Structura va fi fundată prin batere în pământ până la o cota de maxim 2 metri. Se vor monta trackere, pe care vor fi amplasate panouri fotovoltaice. Sistemul de panouri fotovoltaice va fi compus din: structură de prindere și susținere a panourilor fotovoltaice la sol cu orientare 2D, invertoare trifazate, modul de comunicație dedicat monitorizării și gestionării sistemului fotovoltaic-smart data loger, cabluri și conectori de legătură, instalație de stocare, clădire instalație stocare, sistem monitorizare și iluminare”, menționează sursa citată.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE