Home / Business / Parc fotovoltaic în pregătire în Râciu

Parc fotovoltaic în pregătire în Râciu

Distribuie

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis recent, într-o ședință de lucru, că proiectul „Construire parc fotovoltaic în localitatea Valea Sânmărtinului” propus a fi amplasat în comuna Râciu, sat Valea Sânmărtinului, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Conform proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține SC NTS Fotovoltaic SRL Râciu și propune instalarea unei capacități operaționale nou instalate de producere a energiei din surse regenerabile de 0,389 MW, prin instalarea unei centrale fotovoltaice formată din 714 de bucăți de panouri fotovoltaice de 545 Wp fiecare din siliciu cristalin în sistem fix și a unei instalații de stocare de 105 kWh care are capacitatea de a stoca energia produsă la puterea nominală a centralei timp de 16,19 minute.

”Parcul fotovoltaic va fi dezvoltat pe un teren în suprafață de 5.000 de metri pătrați, panourile fotovoltaice fiind montate pe o structură metalică tip Tracker care va urmări soarele de la est la vest. Structura va fi fundată prin batere în pământ până la o cota de maxim 2 metri. Se vor monta trackere, pe care vor fi amplasate panouri fotovoltaice. Sistemul de panouri fotovoltaice va fi compus din: structură de prindere și susținere a panourilor fotovoltaice la sol cu orientare 2D, invertoare trifazate, modul de comunicație dedicat monitorizării și gestionării sistemului fotovoltaic-smart data loger, cabluri și conectori de legătură, instalație de stocare, clădire instalație stocare, sistem monitorizare și iluminare”, menționează sursa citată.

(Redacția)


De asemenea, verificati

O nouă fermă de găini în județul Mureș

Distribuie Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Mureș anunță publicul interesat asupra luării deciziei de emitere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.