Concursul de creație Credința văzută prin ochii lui Mihai Eminescu Cultură
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 363 Vizualizări

Concursul de creație Credința văzută prin ochii lui Mihai Eminescu

Ajuns la cea de-a doua ediție, concursul Credința văzută prin ochii lui Mihai Eminescu își propune marcarea Zilei Culturii Naționale 15 Ianuarie 2023, cu scopul de a promova în rândul elevilor și tinerilor cultura românească, valorile și elementele care alcătuiesc patrimoniul cultural național, cu accent pe conștientizarea importanței pe care o prezintă opera celui mai mare poet român al tuturor timpurilor.

Concursul este organizat cu binecuvântarea Înaltpraesfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Ala Iuliei, prin Departamentul de tineret și Biroul de cateheză – Structura de tineret pentru județul Mureș, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean.

 𝐂𝐨𝐧𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐫𝐞

Concursul se adresează preșcolarilor, grupa mare și școlarilor de la ciclurile de învățământ primar, gimnazial și liceal, care provin de la unitățile școlare de pe raza județului Mureș. Participanții, sub coordonarea unui cadru didactic sau a preotului paroh, vor realiza lucrări care să se încadreze în secțiunile Concursului.

Lucrările realizate vor fi transmise (în format 𝐩𝐝𝐟, 𝐣𝐩𝐞𝐠, 𝐚𝐮𝐝𝐢𝐨-𝐯𝐢𝐝𝐞𝐨, după caz) în perioada 𝟏𝟓 𝐃𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐 – 𝟎𝟗 𝐈𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑 la adresa de e-mail:  𝐜𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬𝐳𝐧𝐦𝐞@𝐠𝐦𝐚𝐢𝐥.𝐜𝐨𝐦,  inserând la subiect 𝐂𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬 𝐙𝐍𝐌𝐄 𝟐𝟎𝟐𝟑, iar în caseta de text se vor completa următoarele informații: 𝐧𝐮𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐧𝐮𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢, 𝐬̦𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ și 𝐜𝐥𝐚𝐬𝐚, 𝐧𝐮𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐢𝐝𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜 𝐜𝐨𝐨𝐫𝐝𝐨𝐧𝐚𝐭𝐨𝐫, 𝐩𝐚𝐫𝐨𝐡𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ și 𝐧𝐮𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐨𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐨𝐡 (dacă este cazul), 𝐬𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 din cadrul concursului și 𝐭𝐢𝐭𝐥𝐮𝐥 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐢, alături de 𝐅𝐢𝐬̦𝐚 𝐝𝐞 𝐢̂𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞𝐫𝐞 – 𝐀𝐧𝐞𝐱𝐚 𝟐.

𝟑. 𝐒𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬

 Eseu:   participanții vor redacta un eseu, la alegere, care vor aborda teme ce vizează opera favorită din scrierile lui Mihai Eminescu, importanța marelui poet național pentru spațiul cultural românesc, Eminescu și rugăciunea/ biserica, credința văzută prin ochii lui Mihai Eminescu, etc.

 Interpretare:  participanții vor realiza un material audio-video (max. 5 minute) în care recită sau interpretează o poezie/ fragment dintr-o poezie din opera lui Eminescu sau dedicată lui Eminescu. Notă: materialul poate avea, fără a fi obligatoriu, fundal sonor, colaj de imagini reprezentative, etc., cu condiția ca acestea să nu afecteze claritatea interpretării.

 Artă fotografică:  participanții vor realiza un colaj de fotografii din viața și opera lui M. Eminescu, „colțul meu de cultură” – fotografii cu biblioteca personală/ locul de învățare, etc.

Desen:  participanții vor desena scene reprezentative din viața și/ sau opera lui M. Eminescu, etc.

Evaluarea lucrărilor înscrise în cadrul concursului se va realiza de către comisii de specialitate, pe următoarele categorii: creație literară – eseu, interpretare și cultural-artistică. Fiecare comisie de evaluare, va stabili un punctaj de evaluare, operaționalizat pe următoarele categorii: nivelul de învățământ preșcolar – grupa mare, nivelul de învățământ primar, nivelul de învățământ gimnazial, nivelul de învățământ liceal.

Fiecărui participant i se va comunica rezultatul la adresa de e-mail de pe care s-a înscris în concurs. Premierea participaților va avea loc sâmbătă, 14 ianuarie 2023, de la ora 16.00, în Biserica Adormirea Maicii Domnului din cartierul Unirii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE