Finanțare pentru 97 de kilometri de traseu cicloturistic în județul Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 383 Vizualizări

Finanțare pentru 97 de kilometri de traseu cicloturistic în județul Mureș

Ministerul Dezvoltării a finalizat etapa de evaluare a cererilor de finanțare depuse de Consiliile Județene pentru amenajarea de trasee cicloturistice, finanțate prin Componenta 11 – Turism și cultură, a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat joi, 29 decembrie, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Potrivit paginii web www.mdlpa.ro, Ministerul, prin PNRR, finanțează construcția traseelor cicloturistice care leagă localități din cel puțin trei județe și care facilitează turismul prietenos cu mediul și un stil de viață sănătos și a primit în acest sens zece cereri de finanțare, toate eligibile, ”pentru amenajarea a 6.556 de kilometri trasee cicloturistice, în valoare totală de 643.635.300 de euro.”

Bugetul total aferent acestei componente este de 197,5 milioane de euro pentru amenajarea a aproximativ 2.394 de kilometri de trasee. La acestea, se adaugă traseele cicloturistice construite pe digurile cursurilor de apă, administrate de Administrația Națională ”Apele Române”, din subordinea Ministerului Mediului, pentru care sunt alocate alte 50 milioane de euro, și au fost depuse șapte proiecte, care urmează să fie evaluate și anunțate de Ministerul Dezvoltării.

Traseele cicloturistice vor permite României să participe și să contribuie la reconfigurarea rețelei europene de trasee EuroVelo și a diverselor trasee cicloturistice internaționale. 

Pe lista celor zece proiecte se află și parteneriatul dintre județele Mureș, Harghita și Covasna, care are ca lider de parteneriat Consiliul Județean Mureș.

”Județul Mureș va avea încă 97 de kilometri de traseu cicloturist datorită faptului că Ministerul Dezvoltării a aprobat proiectul depus în acest sens. Lungimea totală de 97 de kilometri va urma traseul turistic Via Transilvanica, și va străbate în total nouă comune. Valoarea totală a proiectului este de 8 milioane de euro și are ca și termen realizare 36 de luni. O veste superbă de sfârșit de an!”, a scris, în aceeași zi, pe pagina sa de Facebook, Kovács Mihály Levente, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE