A început renovarea clădirii B (fosta Generală 3) din cadrul  Colegiului ”Petru Maior” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 532 Vizualizări

A început renovarea clădirii B (fosta Generală 3) din cadrul Colegiului ”Petru Maior”

Începutul de săptămână vine cu o veste bună pentru Colegiul ”Petru Maior” din Reghin prin începerea lucrărilor de renovare a clădirii B (fosta Școală Generală nr. 3). „Am început renovarea completă a clădirii B de la Colegiul” Petru Maior”. Investiția include dotarea instituției cu mobilier și echipamente didactice noi. Finanțarea depășește suma de 8.000.000 lei”, a precizat primarul Márk Endre.

Potrivit reprezentanților ADR Centru, este al treilea proiect de modernizare a spațiilor unităților de învățământ finanțat din fonduri europene REGIO la nivelul municipiului. Lucrările vizează modernizarea și dotarea corpului de clădire unde funcționează învățământul gimnazial, construcție care a fost inițial un internat.

„Clasele aferente sistemului de învățământ primar și gimnazial din cadrul Colegiului ”Petru Maior”  vor fi modernizate și vor beneficia de noi dotări educaționale, printr-un proiect gestionat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în cadrul Programului Operațional Regional REGIO 2014-2020. Este vorba de o finanțare în valoare totală de peste 8 milioane lei, din care aproximativ 1,26 milioane euro fonduri europene, alocate pentru creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului. Cererea de finanțare prevede modernizarea și dotarea corespunzătoare a Școlii primare și gimnaziale ce funcționează în fosta clădire a internatului Liceului ”Petru Maior”, pe o suprafață desfășurată de peste 2500mp și unde învață mai mult de 440 copii”, informează reprezentanții ADR Centru.

Valoarea totală a proiectului ”Modernizarea și dotarea Colegiului ”Petru Maior” (învățământ primar și gimnazial) din municipiul Reghin, județul Mureș” este de 8.077.645,17 lei, din care suma nerambursabilă solicitată reprezintă 98% din cheltuielile eligibile, adică 5.865.363,70 lei (aproape 1,26 milioane euro).

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE