Home / Sanatate / Caravana de screening se va deplasa la Periş, jud. Mureş

Caravana de screening se va deplasa la Periş, jud. Mureş

Distribuie

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa în data de 16 februarie 2023, în localitatea Periş, judeţul Mureş, începând cu ora 16.00, la Grădiniţa veche, nr. 271A.

Femeile cu vârsta între 24-64 de ani sunt aşteptate să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV.

Femeile care se prezintă la caravană pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate.

Cancerul de col uterin provoacă drame atunci când nu este depistat la timp şi tratat. Este o boală îngrozitoare, un ucigaş lent, care, din păcate, afectează femeile tinere, cu vârsta între 35 și 55 de ani, când multe ele sunt implicate activ în cariera lor și în îngrijirea familiilor lor.

Cancerul de col uterin este una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce!

“Femeile şi familiile lor trebuie să conştientizeze importanţa testării şi necesitatea de a rămâne sănătoase. Cea mai importantă măsură pentru prevenire este efectuarea testelor de screening necesare pentru a depista şi trata leziunile precanceroase înainte ca acestea să se dezvolte în cancer de col uterin. Din păcate, în România, nu doar cancerul ucide, ci şi lipsa de informare şi nivelul scăzut de conştientizare a anumitor factori de risc care influenţează probabilitatea ca o persoană să dezvolte cancer de col uterin”, a declarat Şef Lucrări Dr. Cosmina Cristina UZUN, Manager Proiect.

Cancerul de col uterin adesea NU are simptome în stadiile incipiente. Atunci când acestea apar sunt rezultatul unui cancer de col uterin avansat.

Dacă aveţi vârsta între 24 şi 64 de ani, nu aşteptaţi instalarea simptomelor, ci testaţi-vă, prin efectuarea testului Babeş Papanicoalou şi HPV.

Testarea vă poate salva viața, deoarece poate identifica cele mai timpurii semne ale cancerului de col uterin. Dacă este diagnosticat devreme, șansa de a trata cancerul de col uterin este foarte mare.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) este derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș şi are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Patriotism și caritate la „Alchimia Națiunii”, eveniment organizat la Cocoșul de Aur

Distribuie Cu ocazia zilei dedicate sărbătoririi patriei române, 1 Decembrie, Cosmin Pop, proprietarul unuia dintre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.