Ședință de Consiliu Local Târgu Mureș cu 37 de proiecte de hotărâre Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 845 Vizualizări

Ședință de Consiliu Local Târgu Mureș cu 37 de proiecte de hotărâre

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt convocați să participe joi, 23 februarie, de la ora 14.00, la o ședință ordinară de lucru care se va desfășura în incinta Primăriei Municipiului Târgu Mureș.

Potrivit convocatorului, document făcut public pe pagina web a instituției, www.tirgumures.ro, pe ordinea de zi a ședinței se află următoarele proiecte de hotărâre:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de oportunitate în vederea concesionării terenului situat pe strada Albinei nr. 15, în suprafață de 16.517 mp, aparținând domeniului privat al Municipiului Târgu Mureș, prin licitație publică, a documentației de atribuire, a prețului de pornire la licitație și a comisiei de evaluare.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de oportunitate în vederea concesionării terenului situat pe strada Albinei nr. 15, în suprafață de 89.000 mp, aparținând domeniului privat al Municipiului Târgu Mureș, prin licitație publică, a documentației de atribuire, a prețului de pornire la licitație și a comisiei de evaluare.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea cuantumului Premiilor anuale „Gaudeamus”, acordate șefilor de promoție din unitățile de învățământ de stat cu ciclu liceal din Târgu Mureș, a Premiilor anuale „Excelență în Învățământ”, acordate elevilor care obțin media 10 la Evaluarea Națională și la Examenul de Bacalaureat și a Premiilor anuale „Excelsior”, acordate șefilor de promoție din unitățile de învățământ de stat cu ciclu gimnazial din Târgu Mureș, în anul școlar 2022-2023.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea „Listei de priorități” pentru anul 2023, în vederea repartizării spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuințe aflate în proprietatea municipalității și administrate de SC Locativ SA.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea ordinii de prioritate în vederea atribuirii de locuințe din fondul locativ de stat, locuințe sociale, locuințe pentru chiriași evacuabili din locuințele retrocedate, locuințe pentru pensionari și locuințe pentru tineri (ANL), destinate închirierii, în municipiul Târgu Mureș pentru anul 2023.

6. Proiect de hotărâre privind actualizarea inventarului domeniului public al Municipiului Târgu Mureș în sensul includerii a 13 mijloace de transport electrice, destinate serviciului public de transport local și punerea la dispoziție a acestor bunuri în administrarea și exploatarea operatorului delegat SC Transport Local S.A. precum și aprobarea încheierii unui act adițional la Contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane cu autobuze, efectuat prin curse regulate în Municipiul Târgu Mureș cu nr. 75.072/29 noiembrie 2019.

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice faza SF, indicatorilor tehnico-economici, inclusiv anexa privind descrierea investiției, pentru proiectul: „DALI reamenajare intersecție strada Cuza Vodă – strada Baladei – strada Enescu“.

8. Proiect de hotărâre privind îndreptarea erorii materiale din Anexa 3 la Hotărârea Consiliului Local nr. 437 din 24 noiembrie 2022 privind actualizarea inventarului domeniului public al Municipiului Târgu Mureș în sensul includerii a 14 mijloace de transport electrice de 12 metri și a stațiilor de încărcare aferente, destinate serviciului public de transport local și punerea la dispoziție a acestor bunuri în administrarea și exploatarea operatorului delegat SC Transport Local SA precum și aprobarea încheierii unui act adițional la Contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane cu autobuze, efectuat prin curse regulate în Municipiul Târgu Mureș cu nr. 75.072/29 noiembrie 2019.

9. Proiect de hotărâre privind închirierea prin licitație publică a 20 de pachete de amplasamente, a câte cinci amplasamente, constând în teren domeniul public al Municipiului Târgu Mureș, cu destinația “amplasare panouri de publicitate”, amplasamente aprobate prin HCL nr. 7/2023, aprobarea documentației de atribuire și aprobarea componenței comisiei de evaluare.

10. Proiect de hotărâre privind atestarea la domeniul public al Municipiului Târgu Mureș a drumului public în suprafață de 2.050 mp situat pe strada Negoiului.

11. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 323 din 28 noiembrie 2013, „privind unele măsuri în reglementarea situației juridice a imobilului situat pe strada Berlin nr. 5 și 7, aflat în proprietatea Municipiul Târgu Mureș”.

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea cuantumului unor taxe speciale percepute prin Serviciul Fond Funciar și Registrul Agricol.

13. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 51 din 25 februarie 2021 privind completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 398/18 decembrie 2018 privind aprobarea Registrului local al spațiilor verzi din Municipiul Târgu Mureș, în sensul scoaterii din registru a unei suprafețe de 43 mp situată pe strada Tudor Vladimirescu.

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea preluării și înscrierea în domeniul privat al Municipiului Târgu Mureș a cotei de teren de 1200/30110 din terenul în suprafață totală de 3011 mp, reprezentând 120 mp, situat în municipiul Târgu Mureș, strada Grigore Ploeșteanu înscris în CF 122202 Târgu Mureș nr. Cad. 2293/26, top: 5377/26 și trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Târgu Mureș.

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii Protocolului de colaborare între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și UAT Municipiul Târgu Mureș, în cadrul proiectului „HUB de Servicii MMSS – SII MMSS”, Cod MySmis 130963.

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea preluării și înscrierea în domeniul privat al Municipiului Târgu Mureș a terenului în suprafață de 586 mp din Târgu Mureș, strada Preot Ștefan Rusu înscris în CF 126258 Târgu Mureș și trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Târgu Mureș.

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea preluării și înscrierea în domeniul privat al Municipiului Târgu Mureș a terenului în suprafață de 1035 mp din Târgu Mureș, strada Răsăritului înscris în CF 126255 Târgu Mureș cad:191, top:2618/3/1/1, 2618/2/3/1, 2618/3/1/10, 2618/2/3/10 și trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Târgu Mureș.

18. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenți – conform anexei nr. 1 pentru obiectivul „Școala de Arte și Meserii modernizare și reabilitare integrală ateliere – Liceul Tehnologic ”Gheorghe Șincai”, prin POR 2014-2021, Axa prioritară 4, Prioritate de investiții 4.4, Obiectiv Specific 4.5 Creșterea calității infrastructurii educaționale relevante pentru piața forței de muncă.

19. Proiect de hotărâre în vederea aprobării sprijinului financiar pentru acțiuni ale instituțiilor de învățământ în baza concursului de proiecte pe semestrul I al anului 2023.

20. Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii unor contracte de închiriere/comodat pentru spațiile cu altă destinație decât aceea de locuințe, repartizarea unui spațiu aflat în proprietatea municipalității și administrat de SC Locativ SA, precum și aprobarea unui schimb de birouri.

21. Proiect de hotărâre privind aprobarea regulamentului privind desfășurarea activității comerciale cu produse și servicii de piață pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Târgu Mureș.

22. Proiect de hotărâre privind aprobarea sumelor pentru finanțarea nerambursabilă din fondurile bugetului local al Municipiului Târgu Mureș pentru proiecte sportive pe semestrul I al anului 2023.

23. Proiect de hotărâre privind aprobarea preluării și înscrierea în domeniul privat al Municipiului Târgu Mureș a terenului în suprafață de 119 mp din Târgu Mureș, strada Răsăritului înscris în CF 126269 Târgu Mureș și trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Târgu Mureș.

24. Proiect de hotărâre privind intabularea în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș, înscrierea în cartea funciară a terenului în suprafață de 1.750 mp situat în strada Armoniei nr. 29/A identificat în CF nr. 127987 Târgu Mureș și transmiterea în folosință gratuită Parohiei Greco-Catolice IV.

25. Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului Municipiului Târgu Mureș în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public Târgu Mureș.

26. Proiect de hotărâre privind unele măsuri în reglementarea situației juridice a imobilului situat pe strada Sârguinței nr. 20.

27. Proiect de hotărâre privind aprobarea componenței Comisiei și a Regulamentului de funcționare a comisiei municipale de avizare a programelor, proiectelor și lucrărilor cu impact asupra spațiilor verzi din Municipiul Târgu Mureș.

28. Proiect de hotărâre privind darea în folosință gratuită către Asociația Uniunii Jurnaliștilor Maghiari din România a unui spațiu cu altă destinație decât aceea de locuință aflat în proprietatea municipalității și administrat de SC Locativ SA.

29. Proiect de hotărâre privind intabularea în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș și înscrierea în cartea funciară a terenului în suprafață de 1.991 mp situat în strada Czakó József nr. 2, identificat în CF nr. 141262 Târgu Mureș.

30. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local Municipal nr. 352 din 29 septembrie 2022 referitoare la aprobarea punerii la dispoziția operatorului delegat SC Transport Local SA a unor racorduri electrice pentru stații de încărcare autobuze electrice și încheierea unui act adițional la Contractul de delegare a gestiunii nr. 75072/29 noiembrie 2019.

31. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenți, conform anexei nr.1, pentru obiectivul „Extindere și modernizare clădire pentru amenajare creșă, strada Apaductului nr. 54-56 ”, prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4, Prioritate de investiții 4.4, Obiectiv Specific 4.5 Creșterea calității infrastructurii educaționale relevante pentru piața forței de muncă.

32. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice faza DALI, indicatorilor tehnico-economici, inclusiv anexa privind descrierea investiției, pentru proiectul „DALI – Amenajare peisagistică a spațiului din Piața Bernady“.

33. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice faza SF/DALI indicatorilor tehnică-economici, inclusiv anexa privind descrierea investiției, pentru proiectul „Reamenajare Piața Bolyai din Târgu Mureș”.

34. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Actului Constitutiv al SC Administrator Imobile și Piețe SRL – ediția XXIII-a, conform Anexei nr. 1.

35. Proiect de hotărâre privind modificarea articolului 1, punctul 5 din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș nr. 468 din 20 decembrie 2022 referitor la modificarea articolului 1 al Hotărârii Consiliului Local Municipal Târgu Mureș nr. 12/9 noiembrie 2020, renumerotată conform HCL nr. 242/17 decembrie 2020 cu nr. 191/9 noiembrie 2022, privind modificarea componenței Comisiei de evaluare și jurizare a proiectelor de finanțare depuse pe domeniile învățământ și sport.

36. Proiect de hotărâre modificarea și completarea HCL nr. 251 din 13 august 2021 privind mandatarea Unității Administrativ Teritoriale – Municipiul Târgu Mureș, prin Primar, să solicite transmiterea imobilului – teren și construcții situate în Aleea Carpați nr. 57, identificate în CF nr. 137955, Târgu Mureș, de la Statul Român și Administrarea Ministerului Sportului prin Clubul Sportiv “Mureșul” Târgu Mureș în domeniul public al Municipiului Târgu Mureș, modificată și completată prin HCL nr. 136 din 29 aprilie 2022, la rândul ei modificată și completată prin HCL nr. 390 din 27 octombrie 2022.

37. Proiect de hotărâre privind însușirea și aprobarea Planului de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă (PAEDC 2030) al Municipiului Târgu Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE