De ziua ta, femeie, ai grijă de tine! Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 247 Vizualizări

De ziua ta, femeie, ai grijă de tine!

O dată pe an sărbătorim femeia! Cu mult fast, clasa politică își pune masca unei fețe umane și transmite reprezentantelor sexului frumos toate urările de bine și prosperitate. La fel ca și cu ocazia celorlalte sărbători, ne amintim o dată pe an „să fim mai buni”. Cu restul de 364 de zile cum rămâne? Evident, gândul ne duce automat să înțelegem că acest „efort” scoate în evidență direcția greșită, carențele unei societăți care nu pune preț pe valori. Un prim punct de pornire poate fi considerat nivelul educației, capitol la care România înregistrează un regres vizibil și constant.

Informare, prevenții și soluții

Cele mai recente studii arătau că în România una din trei femei este victima violenței domestice, iar numărul cazurilor de violenţă domestică este în creştere. Judeţul Mureş este unul dintre județele care fac parte din cadrul unui proiect pilot al sistemului de monitorizare cu brăţări electronice. La ultima verificare doar cinci agresori purtau o astfel de brăţară, necesarul fiind însă mult mai mare. Au fost reclamate la poliţie până la sfârșitul anului trecut aproape 800 de fapte, iar în cazul a 250 dintre acestea au fost necesare emiterea unor ordine de restricție.

O cauză a numărului mare de cazuri este și faptul că persoanele nu își cunosc drepturile, nu știu căror autorități să se adreseze. În acest sens, Filiala USR Mureș a inițiat o campanie de informare. Aceasta se va desfășura în data de 8 martie, de la ora 16.00, lângă agenția Tarom, în Piața Teatrului. Mureșencele pot primi, pe lângă flori, informațiile necesare în cazul unor abuzuri.

Numărul de telefon la care pot apela non-stop victimele violenței domestice, discriminării pe criteriu de sex și a traficului de persoane este 0800-500.333, iar în cazul unor pericole iminente, la numărul de urgențe – 112.

În cadrul campaniei inițiate de USR Mureș, vor fi oferite informații și recomandări din partea Ministerului Sănătății, cum ar fi: sănătate reproductivă în Cabinetele de Programare Familială; acces gratuit la programul de vaccinare anti HPV pentru fetele de 11-18 ani; vaccinul reduce cu 90% incidența cancerului de col uterin; urmărirea gratuită a sarcinii prin medicul de familie, indiferent dacă beneficiara este angajată sau nu; asistență și sprijin pentru alăptare: Helpline Non-Stop, telefon 0725-278.273.

Pot fi obținute de asemenea informații despre sănătatea sexuală și reproductivă, sau accesul la avort și contracepție.

(Advertorial, Biroul Județean USR Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE