Părintele Călin Budai,  în mijlocul elevilor de la „Unirea” Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 222 Vizualizări

Părintele Călin Budai,  în mijlocul elevilor de la „Unirea”

Elevii Colegiul Național „Unirea” din Târgu-Mureș au avut parte marți, 4 aprilie de un moment de suflet, întâlnirea cu părintele Călin Budai în cadrul unui eveniment organizat de Protopopiatul Ortodox Târgu-Mureș, Grupul de Inițiativă pentru Tineret și Colegiul Național „Unirea”.

Întâlnirea, desfășurată sub titlul „Chipul moral al bătrânului în viața creștinilor”, se înscrie în seria manifestărilor dedicate Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice. La reușita evenimentului au contribuit Melania Bândilă, Maria Motorga, Consuela Pop, profesoare de Limba și literatura română, și pr. Iuliu Florea, profesor de Religie la Colegiul Național „Unirea”.

„În cadrul întâlnirii, părintele Călin Budai a prezentat chipuri de oameni sfinți din Vechiul și Noul Testament, din Pateric și din Filocalie, ce pot reprezenta modele demne de urmat pentru tinerele generații. Adolescenții au fost îndemnați să trăiască viața frumos și responsabil, să aleagă cu discernământ modelele pe care vor să le urmeze în viață și să îi prețuiască pe oamenii în vârstă care pot reprezenta surse de înțelepciune și modele de viețuire demnă în societate, cu respect față de valorile morale. Mulțumim părintelui protopop Olimpiu Zăhan pentru implicarea și susținerea unor astfel de manifestări prin care tinerii au ocazia să cunoască frumusețea Ortodoxiei”, a precizat  pr. prof. dr. Iuliu Florea citat de www.reintregirea.ro.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE