Parteneriat între Biserică și școli din Luduș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 248 Vizualizări

Parteneriat între Biserică și școli din Luduș

În ultima perioadă în cadrul parteneriatului educațional încheiat între Parohiile Luduș III și Luduș VI cu unități de învățământ din orașul Luduș (Grădinița de copii „Căsuța fermecată”, Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” și Liceul Tehnologic nr. 1) au avut loc activități specifice, dedicate preșcolarilor și elevilor.

Activitățile desfășurate fac parte dintr-un program mai amplu care a fost inițiat începând cu luna decembrie 2022 de tinerii preoți Ioan Florea și Lucian Bucea, noii parohi de la biserica cu hramul „Tuturor Sfinților” din Luduș.

Programele „Hristos împărtășit copiilor” la care au participat 150 de preșcolari de la Grădinița „Căsuța Fermecată” și „Bunici și copii sub cupola Bisericii” dedicat elevilor de la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” și Liceul Tehnologic nr. 1 au fost un bun prilej de apropiere a copiilor de Biserică, de morala creștină și de învățăturile și bunele exemple pe care ni le prezintă. Participanții la Liturghie au fost împărtășiți și miruiți de către cei doi preoți, apoi au rostit rugăciuni.

După amiază, pentru elevi a fost oficiată o slujbă, acatistul împreună cu elevii, s-au cântat pricesne, apoi a urmat un dialog interesant la care au participat preoții și elevii. Întâlnirea din biserică a fost o altă activitate pe care unii dintre cei prezenți nu au cunoscut-o până atunci, a fost o revelație și suntem siguri că aceștia vor fi mai apropiați de biserică în viitor.

„Încercăm să îi apropiem pe copii de Biserică pe cât se poate acum și prin aceștia ne adresăm și părinților lor. Acesta este dorința noastră, ideea generală a Proiectului”, a precizat părintele Ioan Florea.

Actualul program este încuviințat de protopopul Lucian Voșloban și face parte din Programul cadru al Patriarhiei, al Înaltpresfințitului Irineu.

„Noi dorim să continuăm acest proiect pentru o perioadă mai lungă de timp și în curând inițiem o activitate după sărbătoarea  Învierii Domnului, apoi în fiecare lună ne vom reîntâlni cu partenerii noștri în același cadru”, spune părintele Lucian Bucea.

La încheierea celor două activități, parohii bisericii cu hramul „Tuturor Sfinților” din Luduș au menționat sprijinul acordat de directorii celor trei instituții de învățământ participante la parteneriat: Carmen Petac, Adela Hagău și Corneliu Ciucă, precum și buna colaborare cu profesoara de religie Marioara Dăian de la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu”.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE