FOTO/VIDEO: Împreună curăţăm: „La Mulţi Ani” de Ziua Pământului! Fotoreportaj
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 187 Vizualizări

FOTO/VIDEO: Împreună curăţăm: „La Mulţi Ani” de Ziua Pământului!

Instituţii publice, organizaţii non-guvernamentale dar şi simpli cetăţeni şi-au dat întâlnire sâmbătă, 22 aprilie, pe malul râului Mureş în zona „7 Plopi” pnetru evenimentul „Împreună Curăţăm”, organizat de postul regional Radio Târgu-Mureş.

Inițiativa colegilor de la Radio Târgu-Mureș a demarat în anul 2017 și nu este doar o acțiune de curățare a gunoaielor, ci, așa cum a declarat pentru Zi de Zi, Directorul adjunct al Radio Tg.Mureş, Szasz Attila, ”o sărbătoare, un festival de ecologie”.

Acţiunea a avut loc şi pe apă şi pe uscat:

În total, au fost aproximativ 300 de participanţi şi, după primele estimări s-au adunat aproape 8 tone de gunoaie, mai puţin decât la ediţiile trecute.

Scopul principal al acţiunii este educaţia ecologică, aşa cum a subliniat la faţa locului Directorul adjunct al Radio Tg.Mureş, Szasz Attila.

„Mă bucur că au venit atât de mulţi voluntari şi mai ales sunt foarte mulţi copii. Dacă aceştia sunt interesaţi deja de ecologie este foarte bine, avem o mare speranţă pentru viitor. Din fericire sunt mai puţine gunoaie decât la ediţiile trecute”, a spus acesta.

„Din punctul de vedere al Administraţiei Bazinale de Apă aceste acţiuni nu ar avea loc dacă societatea ar respecta ceea ce înseamnă gestionarea corectă a deşeurilor forestiere, agricole, menajere şi ambalaje. Constatăm că la o uşoară creştere a debitului de apă acesta antrenează de pe mal cantităţi foarte mari de asemenea deşeuri care ajung inevitabil în albie ceea ce dă un aspect neplăcut, dezolant şi, chiar mai mult, unele dintre ele intrând în fermentare produc şi mirosuri şi poluarea cursului de apă. Avem datoria ca cei care lucrăm la ape ca să Apărăm, Păstrăm şi Educăm. Aici suntem la o activitate de educaţie ecologică care are mai multe aspecte dar care are la bază voluntariatul. Mă bucur că văd atât de multă lume care vine în sprijinul unor instituţii astfel încât împreună să dăm un alt aspect zonei în care venim să ne plimbăm, să admirăm natura”, a subliniat reprezentantul ABA Mureş, Călin Fokt.

Şi societăţile private s-au implicat în acţiunea de sâmbătă, din dorinţa de a da un exemplu.

„Nu este prima dată când participăm, am mai participat la acţiuni de curăţare a malului Mureşului, dar şi la alte acţiuni de ecologizare şi protecţie a mediului. Scopul principal este grija faţă de mediu, dar dorim să dăm şi un exemplu pentru societate, pentru copii noştri care învaţă de mici să aibă grijă de natură, să nu arunce, să nu lase mizerii în urma lor. Este şi un moment plăcut pentru noi, socializăm, facem puţină mişcare, ne cunoaştem mai bine în afara cadrului de la birou”, Dana Chelerescu, director general Gedeon Richter România.

Pentru Radio Târgu-Mureş acţiunile de acest fel reprezintă modul de a spune „La Mulţi Ani” planetei Pământ.

„Radio Târgu-Mureş este implicat în astfel de acţiuni pentru că dorim să dăm un semnal bun în comunitate şi este modul nostru de a educa publicul, nu doar prin undele radio ci şi întâlnindu-ne în diverse medii, fie că sunt culturale, educative, de mediu. Iată că dacă acum câteva săptămâni am fost să plantăm copaci la Reghin, acum am venit să curăţăm apele şi acesta este modul nostru de a spune La Mulţi Ani Pământului acesta care ne suportă aşa cum suntem, mai buni sau mai puţini buni. Este o formă de respect faţă de planeta noastră”, a spus Nicoleta Ghişa, manager Studioul Regional Radio Târgu-Mureş.

După multă muncă, o felie de pită cu untură merge numai bine. ca în fiecare an Asociația „Mâini Dibace” a fost la datorie!

Partenerii evenimentului sunt: Ecolect Mures, Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Mureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș, Teatrul Național Târgu-Mureș, Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul”, Bioeel, Mures Runners, Outdoor Experience, GoKart, Fundația Comunitară Mureș, Asociația DIVERS – Academia femeilor, Vibe, What`s in the box Production, Consiliul Judeţean Mureş, Primăria Târgu Mureș, Primăria Sângeorgiu de Mureş, Primăria Sâncraiu de Mureș şi JCI Târgu Mures. Outward Bound, 3SS, Festivalul VIBE, Universitatea de Arte din Targu Mures.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE