Structuri clinice noi în spitalele de stat din Târgu Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 279 Vizualizări

Structuri clinice noi în spitalele de stat din Târgu Mureș

Ca urmare a unor Ordine emise de ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, la solicitarea Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade”, au fost înființate mai multe structuri clinice în structura organizatorică a spitalelor din Târgu Mureș, a anunțat luni, 24 aprilie, senatorul social-democrat Leonard Azamfirei, rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Potrivit unei postări făcută de către prof. univ. dr. Leonard Azamfirei pe rețeaua de socializare Facebook, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș au fost înființate următoarele structuri clinice: Compartimentul clinic de diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Compartimentul clinic nefrologie, Laboratorul clinic analize medicale, Laboratorul clinic radiologie și imagistică medicală, Secția clinică chirurgie vasculară, Serviciul clinic anatomie patologică și Unitatea clinică de Primire Urgențe – SMURD.

Totodată, la Spitalul Clinic Județean Mureș au fost înființate Secția clinică ATI, Secția clinică pneumologie, Secția clinică neonatologie, Secția clinică cardiologie, Laboratorul clinic analize medicale, Serviciul clinic de anatomie patologică și Serviciul clinic de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale, iar la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș a fost înființată Secția clinică ATI.

”În conformitate cu articolele 169-170 din Legea 95/2006 privin reforma în domeniul sănătății, secțiile/ compartimentele clinice se înființează prin ordin al ministrului sănătății, la propunerea instituției de învățământ medical superior, iar secțiile/ compartimentele clinice sunt secțiile/ compartimentele de spital în care se desfășoară activități de asistență medicală, învățământ medical, cercetare științifică medicală și de educație medicală continuă – EMC. Intrăm astfel într-o stare de normalitate mult așteptată în care toate secțiile care au condițiile legale îndeplinite – prezența cadrelor didactice universitare în personalul medical al secției – devin secții clinice. Se restabilește astfel o relație naturală între universitate și spitale și se creează cadrul necesar învățământului medical”, a menționat rectorul principalei universități din județul Mureș.

(Redacția / Foto: https://depositphotos.com/home.html )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE