Clubul Oamenilor de Afaceri Germani vrea să păstreze studenții în țară Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 326 Vizualizări

Clubul Oamenilor de Afaceri Germani vrea să păstreze studenții în țară

Ești elev în an terminal și te gândești să urmezi studiile mai departe în străinătate, pentru că îți oferă o mulțime de avantaje, de la curricula internațională și profesorii cu experiență, până la internship-uri relevante și oportunități pentru viitoarea ta carieră. Ce spui dacă ai putea beneficia de toate acestea aici, în țară?!

Soluția e dată de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord (DWNT). Atragerea de viitori studenți înspre învățământul superior în limba germană în universitățile din Cluj-Napoca este un proiect de interes pentru DWNT în demersul clubului de a susține companiile sale membre. Astfel, au demarat un proiect adresat liceelor cu regim de predare intensivă sau bilingvă germană din județele învecinate cu Clujul, respectiv Alba, Bistrița, Satu Mare și Târgu Mureș.

Invitație la Cluj Napoca

Sala festivă a Colegiului Național ”Alexandru Papiu Ilarian, a găzduit joi, 27 aprilie, de la ora 12.30, o întâlnire a papiștilor de la secția germană cu Iulia Negrea, administratorul Clubului Oamenilor de Afaceri Germani și Edit Botorog, profesor limba de germană Sprachenakademie, Aachen. Tinerii au putut afla multe informații despre oportunitățile pe care le au în funcție de secțiile lor de predare, uman și real, și au participat la un workshop pe diferite tematici: social skills, valori într-o companie, dezvoltare personală, cum îmi caut un loc de muncă, rolul carierei în viața mea, iar în luna mai vor fi invitați la Cluj Napoca.

“ Suntem o asociație de business, non-profit, apolitică, care susține companiile cu profil german din Cluj-Napoca, ajutându-i în diferite domenii de interes, printre care și acest proiect Școala Altfel. Scopul este de încuraja tinerii din clasele teminale ale liceelor, vorbitoare de limba germană, să studieze în continuare limba germană, să nu renunțe, pentru a aduce un plus valoare vieții lor. Echipa DWNT dorește prin organizarea acestui proiect, să dea elevilor oportunitatea de a vedea la fața locului în modul cât se poate de real cum se desfășoară viața de student și ce presupune munca și cariera într-o companie de prestigiu, precum sunt cele pe care le administrează membrii DWNT. Aceste întălniri concrete reprezintă un beneficiu real în colaborarea pe termen lung dintre licee, elevi, facultăți și companii cu scopul de a crea un networking avantajos și sustenabil pe termen lung.

În luna mai, dorim să aducem acești elevi în Cluj Napoca, să ia contact direct cu liniile de studiu german de la facultățile din cadrul Universității Babes Bolyai, apoi să mergem cu ei în câteva companii cu renume german, să înțeleagă de unde începe construirea unei cariere, cum se lucrează în aceste companii, mecanismul din spate. Ei vor fi susținuți, trebuie să știe că nu sunt singuri într-un oraș mare în care nu cunosc pe nimeni, iar pe termen lung dorim să îi consiliem și să rămânem cu ei în legătură după ce se înscriu la facultate, pentru a le oferi acees la diferite activități  “, a menționat Iulia Negrea, administratorul Clubului Oamenilor de Afaceri Germani.

Fiecare elev are abilităţi diferite, care s-ar plia exact pe nevoile unei anumite companii. Volumul mare de activităţi, majoritatea lipsite de relevanţă de pe băncile școlii, le captează energia și atenția cu fluxul continuu de informaţii, fără ca aceştia să-l poată filtra în mod eficient, ratând astfel numeroase oportunităţi.

“Sunt multe oportunități în România, avem tineri inteligenți, e păcat să-i pierdem. E importantă identificarea a ceea ce numim Hard Skills versus Soft skills, abilități și aptitudini tehnice, cu care ne îndeplinim sarcinile specifice unui job versus acele abilități interpersonale care ne ajută să interacționăm eficient cu ceilalți, comunicarea, rezolvarea problemelor, munca în echipă și conducerea“, a menționat Edit Botorog, profesor limba de germană Sprachenakademie, Aachen.

Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord (DWNT) reprezintă un forum pentru companii din Germania, Austria, Elveţia şi România unde oamenii de afaceri vorbitori  de limba germană au ocazia de a interacţiona în cadrul întâlnirilor şi seminariilor sau în cadrul  activităţilor organizate. Membrii clubului, momentan în jur de 140 de companii și persoane fizice  autorizate, primesc comunicări în cadrul întâlnirilor lunare şi prin intermediul unui newsletter de la specialişti cu privire la informaţii din domeniile: forță de muncă, economie, cultură, drept şi finanţe.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE