Nova Vita – primul spital privat verde din România Sanatate
  • I.A.
  • 0 comentarii
  • 1230 Vizualizări

Nova Vita – primul spital privat verde din România

Într-o lume în care îngrijirea mediului înconjurător și protejarea resurselor naturale devin din ce în ce mai importante, găsim exemple frumoase de inițiative care promovează sustenabilitatea și protecția mediului. Un astfel de exemplu îl reprezintă spitalul Nova Vita din Mureș, care a devenit un lider în materie de sustenabilitate, fiind primul spital verde din zonă și printre primele din întreaga țară echipat cu panouri fotovoltaice.

Nova Vita, situat în județul Mureș, este un spital modern și inovator, care oferă servicii medicale de înaltă calitate pentru comunitatea locală și pentru pacienții din regiune. Un aspect important al misiunii acestui spital este protejarea mediului înconjurător și promovarea unui stil de viață sănătos, atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical și pentru comunitatea locală.

Unul dintre cele mai notabile aspecte ale inițiativei de sustenabilitate a spitalului Nova Vita este instalarea de panouri fotovoltaice. Aceste panouri sunt amplasate pe o parte din clădiri și deasupra parcării, astfel transformă energia solară în energie electrică, utilizată pentru a alimenta clădirea spitalului și pentru a satisface o parte din necesitățile energetice ale acestuia. Instalația are o putere totală de 415 kW. Potrivit calculelor preliminare va acoperi circa 30-40 % din necesitatea anuală curentă de energie electrică a instituției.

Avantajele utilizării energiei solare în cadrul spitalului Nova Vita sunt multiple. Pe lângă faptul că reduce dependența de sursele tradiționale de energie, care pot fi nesigure și poluante, utilizarea energiei solare are și un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Panourile fotovoltaice nu produc emisii de gaze cu efect de seră și nu poluează aerul, apa sau solul, contribuind astfel la reducerea amprentei de carbon a spitalului și la protejarea sănătății comunității.

Astfel, utilizarea energiei solare nu numai că aduce beneficii mediului înconjurător, ci și reduce costurile operaționale ale spitalului și permite alocarea resurselor economisite către îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE