Concursul ,,Vlăsiile”, la cea de-a XIV-a ediție Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 168 Vizualizări

Concursul ,,Vlăsiile”, la cea de-a XIV-a ediție

Concursul județean de interpretare poetică și arte plastice, ,,Vlăsiile”, coordonat de către prof. Nora Niță a bifat, recent, cea de-a XIV-a ediție. Activitatea, o sărbătoare a limbii și a creativității, s-a desfășurat și în acest an școlar în Sala Festivă a Liceului Tehnologic ,,Ion Vlasiu” din Târgu Mureș, fiind organizată sub semnul memoriei patronimului școlii, sculptorul, pictorul, poetul și memorialistul mureșean Ion Vlasiu.

Competiția a conținut o secțiune de recitări din lirica poeților mureșeni și o secțiune de lucrări artistice, de grafică și pictură, care a avut ca punct de inspirație tema maternității, regăsibilă, de asemenea, în poezia mureșeană.

Au participat, cu bucurie, elevi și profesori coordonatori de limba și literatura română de la  Colegiul Național ”Alexandru Papiu Ilarian”, Colegiul Național ,,Unirea”,Colegiul Național Pedagogic ”Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic ,,Gheorghe  Marinescu”, Colegiul ”Petru Maior” Reghin, precum și de la Liceele Tehnologice ”Electromureș”, ,,Traian Vuia”, ”Gheorghe Șincai”, ”Constantin Brâncuși”, ”Avram Iancu” și, nu în ultimul rând, elevi talentați și profesori inimoși ai Liceului Tehnologic ”Ion Vlasiu”.

Jurizarea, coordonată de inspectorul școlar de Limba și literatura  română, profesor dr. Maria Kozak, alcătuită din profesorii însoțitori ai elevilor participanți, a apreciat, cu profesionalism, talentul interpretativ al elevilor, un nou prilej de a petrece momente de cunoaștere și sensibilitate, menite să ne apropie de multiplele nuanțe ale creațiilor poeților mureșeni. În această frumoasă atmosferă culturală, a intervenit, punctual, și poetul Constantin Nicușan-Micu, coordonator însuflețit al unor ateliere de creație mureșeană.

”Scopurile principale ale acestei întâlniri literare, în cheie competițională, a fost, desigur, de a ne familiariza atât cu numele poeților locului, dar, mai ales, de a descoperi și aprecia noi valențe ale creațiilor lirico-artistice mureșene, într-o ambianță plăcută, creată de elevi și dascăli în Sala Festivă a Liceului Tehnologic ”Ion Vlasiu” din Târgu Mureș”, a precizat prof. Ramona Săndulescu, directoarea unității de învățământ.


(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE