Luduș: S-a modificat Regulamentul parcărilor publice Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 285 Vizualizări

Luduș: S-a modificat Regulamentul parcărilor publice

Răspunzând noilor cerințe ale circulației mijloacelor de transport în orașul Luduș, Primăria a elaborat un regulament pentru parcarea cu plată a vehiculelor pe străzile din oraș, amenajarea, întreținerea și exploatarea locurilor de parcare în zonele aglomerate ale orașului.

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 10/2022 și Hotărârea Consiliului Local nr. 85/2022, Consiliul Local a aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice, precum și contravențiile și sancțiunile care pot fi aplicate. În același timp au fost stabilite și locurile de parcare din oraș: Bulevardul 1 Decembrie 1918 (125 de locuri), Bulevardul 1 Decembrie 1918 – Primărie (13), strada Pieței (28); strada Brândușei (17), strada Policlinicii (29), strada Crinului (33), strada Bradului (9), strada 1 Mai, intersecția cu strada Rândunelelor (6).

După un an de aplicare a Regulamentului, Biroul Poliție Locală Luduș a solicitat „Introducerea unor noi mecanisme de reglementare a parcărilor publice, respectiv nota de constatare și tariful majorat”, după cum a consemnat Gabriela Fleșar de la Compartimentul Domeniu Public din Primăria orașului în referatul de specialitate al proiectului de hotărâre. Concret, consilierii locali au aprobat în proiectul de hotărâre modificarea a patru articole, după cum urmează: Articolul 5 „Nota de constatare – act emis la fața locului de către agentul constatator prin care constată și informează, în același timp, posesorul unui autovehicul parcat neregulamentar, fără să achite taxa de parcare, fapt pentru care acesta datorează plata unui tarif de parcare majorat; Articolul 24. Operațiunea de plată a contravalorii timpului petrecut în parcare se poate face și ulterior utilizării parcării publice cu plată, până la ora 23.59 a zilei în curs, achitându-se suma de 25 lei, online sau la Biroul Impozite și Taxe Locale, conform specificațiilor de pe nota de constatare. După expirarea acestui termen, se consideră că parcarea s-a efectuat fără achiziționarea vreunei modalități de plată a parcării și utilizatorului i se va aplica un tarif majorat de 50 lei care poate fi achitat în termen de 48 ore lucrătoare, de la ora 0.00 a următoarei zile de aplicare a notei de constatare; Articolul 26. Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se face de către angajații Poliției Locale a orașului Luduș; Articolul 27. Tarifele majorate aplicate prin nota de constatare, precum și amenzile aplicate prin procesul verbal de constatare și sancționare se vor achita online sau la Biroul Impozite și Taxe Locale al Primăriei Orașului Luduș și se constituie venit la bugetul local.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE