Home / Slider / FOTOCRONICĂ: Unirea Ungheni – Corvinul Hunedoara 0-2. Entuziasm învins de experiență

FOTOCRONICĂ: Unirea Ungheni – Corvinul Hunedoara 0-2. Entuziasm învins de experiență

Distribuie

Orașul Ungheni a trăit sâmbătă, 3 iunie, cel mai important moment din istoria fotbalului local din ultimii 30 de ani. După un sezon excelent, echipa fanion a localității, CS Unirea Ungheni 2018, s-a calificat în finala pentru promovarea în Liga a II-a la fotbal aducând cu aceasta o rază de speranță pentru viitorul fotbalului mureșean.

Adversara surprizei din acest an a Ligii a III-a a fost Corvinul 1921 Hunedoara, nume de tradiție în fotbalul românesc și în același timp echipa care a dominat autoritar seria a 9-a, din care a făcut parte și CS Unirea Ungheni 2018. O nucă foarte greu de spart, cu atât mai mult cu cât în sezonul tocmai încheiat hunedorenii aveau un 4-0 clar la întâlnirile directe, încheiate cu un golaveraj total de 8-2.

Atmosferă de sărbătoare

Gazdele porneau cu șansa a doua în primul meci al finalei pentru Liga a II-a, fapt confirmat și de cotele acordate de principalele case de pariuri (4,65, 4,70 și 5.50 pentru pronostic ”1”, respectiv 1,55, 1,62 și 1,65 pentru pronostic ”2”).

Calculele hârtiei nu au demobilizat însă comunitatea locală care s-a pregătit sufletește pentru marele meci. Astfel, cu 30 de minute înainte de primul fluier al arbitrului, tribunele Stadionului ”Central” din Ungheni erau pline în proporție de 80-90%. Printre spectatori, multe doamne și domnișoare, precum și părinți cu copii.

Atmosfera de sărbătoare s-a menținut până înainte de start. Revenit după o absență de mai bine de un an cauzată de un infarct, arbitrul central Ovidiu Hațegan, purtător al ecusonului FIFA, a fost întâmpinat cu simpatie la Ungheni, primind și o plachetă specială din partea gazdelor.

Brigada de arbitri a fost completată de Sebastian Eugen Gheorghe și Ioan Alexandru Corb, asistenți, și de Mircea Ardelean, al patrulea oficial, iar observatorul arbitrilor a fost Ioan Onicaș.

Mureșan versus Andone, în tribună

În tribune, fiecare dintre cele două finaliste a fost susținută de câte o legendă a fotbalului românesc.

Însoțit de câțiva oficiali ai clubului din Hunedoara, Ioan Andone aștepta cu optimism începutul partidei.

”Suntem o echipă de tradiție, e al doilea an în care încercăm promovarea în a doua fază a barajului și sperăm să câștigăm. Am venit cu încredere pentru că știu că avem o echipă bună”, s-a destăinuit cel poreclit ”Fălcosul”, din al cărui CV fotbalistic amintim doar cele 55 de selecții și 2 goluri pentru Echipa Națională.

Ieri campion național și participant în Liga Campionilor cu CFR Cluj, astăzi primar al comunei mureșene Apold, Gabriel Mureșan a fost invitat să dea lovitura de începere a partidei. Apoi, fostul fundaș care a adunat 9 selecții în Echipa Națională a luat loc în ”tribuna zero”, la câteva locuri distanță de Victor Prodan, primarul orașului Ungheni și actual coleg de echipă în Naționala de Fotbal a Primarilor din România.

Cu costumul său de firmă, Victor Prodan a fost, de departe, cel mai elegant suporter de pe stadion din punct de vedere vestimentar.

Ploaie și fotbal cu țârâita

Având în față perspectiva unei performanțe istorice, jucătorii gazdă au început meciul parcă timorați de miză, dar și de renumele adversarului care are în palmares un loc 3 în Divizia A, sezonul 1981-1982. Teama de succes a gazdelor, care nu se regăseau nicicum pe teren, nu și-a aflat antidot nici în ploaia revigorantă iscată chiar înainte de primul fluier al centralului Ovidiu Hațegan, nici în entuziasmul tribunelor și nici măcar în sosirea prin minutul 20 a prefectului județului Mureș, Mara Togănel, care s-a așezat lângă Gabriel Mureșan și Alex Gyorgy, viceprimar al municipiului Târgu Mureș și microbist.

Oarecum firesc după cursul jocului de până atunci, oaspeții au deschis scorul în minutul 28, când Lupu a finalizat, de pe flancul drept, un atac început pe stânga, în care mingea a circulat cu mare rapiditate: 0-1!

Golul a turnat parcă și mai mult plumb în picioarele lui Astafei & Co și a aruncat în aer galeria de circa 400 de persoane venită din Hunedoara, care a sărbătorit reușita favoriților în ”stil ultras”, cu petarde și fumigene.

Până la finalul primei reprize, audiența a urmărit o luptă aprigă între cele două careuri, pentru aproape fiecare minge. Spectacolul a fost îngreunat atât de gazonul îmbibat de apă, numai bun pentru intrări ”prin alunecare”, cât și de lipsa unor ”dirijori” care să ”limpezească” jocul din punct de vedere tactic, capitol la care oaspeții au avut parcă un plus. Prin urmare, și ocaziile reale de a înscrie s-au reportat pentru repriza secundă.

Roșu… sub curcubeu

La reluare, ploaia s-a oprit dar dușul rece a continuat pentru localnici care și-au văzut echipa favorită rămasă în inferioritate numerică. Era minutul 50 și ceva când Ndiesse, alintat de tribune ”Ivan”, a devenit și ”cel groaznic” după o intervenție prea bărbătească în urma căreia a văzut în fața ochilor al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu.

Nici măcar curcubeul apărut deasupra stadionului n-a mai putut schimba ceva în bine în jocul gazdelor. Era minutul 61 când Garutti a fructificat o centrare bună dintr-un corner și și-a plasat lovitura de cap, cu cap, fără replică pentru portarul Bucur: 0-2!

Cu un om în minus pe teren și cu deficit de două goluri, zarurile păreau a fi aruncate pentru gazde. Demobilizați, elevii lui Ioan Adrian Pop au cedat inițiativa și doar imprecizia (sau superficialitatea) adversarilor a făcut ca în ultima jumătate de oră scorul să nu devină unul de forfait.

Per ansamblu, tribunele s-au liniștit în ultima jumătate de oră, resemnate parcă de deznodământul final. Doar cu Astafei care s-a zbătut izolat în atac nu faci primăvară. Și nici nu învingi Corvinul Hunedoara.

Finalul meciului i-a găsit pe jucătorii de la CS Unirea Ungheni 2018 intrând grăbiți la vestiare, pe învingători jubilând în fața propriei galerii, iar pe prefectul Mara Togănel aplaudând cu fair-play, într-o mare de oameni plouați.

Pentru amatorii de statistici, CS Unirea Ungheni 2018 a evoluat în următoarea formulă: Bucur, Suslak (min. 76 Todoran), Ndiesse, Piper, Coza, Vasiu, Oltean, Balint, Trif (min. 58 Vînău), Istrate (min. 68 Dușmanu), Astafei (căpitan). Antrenor: Ioan Adrian Pop.

De cealaltă parte, Corvinul 1921 Hunedoara a jucat cu: Lefter, Pop (min. 84 Mitran), Garutti, Elton da Silva, Neacșa, Curtean (min. 75 Hergheligiu), Bradu, Chindriș (căpitan), Pîrvulescu (min. 90 Mar), Coman, Lupu. Antrenor: Florin Maxim.

Speranțe pentru un miracol…

Deși a pierdut primul meci al finalei, eșecul nu diminuează cu nimic sezonul de excepție reușit de CS Unirea Ungheni 2018, motiv pentru care echipa merită felicitări, de la jucători la staff-ul tehnic și la susținători financiari!

În returul de la Hunedoara, care va avea loc miercuri, 7 iunie, realistic vorbind doar o minune mai poate face ca CS Unirea Ungheni 2018 să învingă la cel puțin două goluri diferență și să promoveze în Liga a II-a în fața unei formații evident mai solidă și mai experimentată.

Însă tocmai de aceea fotbalul este considerat cel mai frumos sport din lume, pentru că miracolele apar, din când în când, în calea celor care cred în ele.

Text și foto: Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Start la ediția cu numărul 2 a campaniei ”High or Alive”

Distribuie „Drogurile reprezintă un fenomen social și sanitar complex, care afectează milioane de persoane din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.