EDITORIAL: Raiul de lângă noi Editorial
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 774 Vizualizări

EDITORIAL: Raiul de lângă noi

Unde mergi în concediu? Este întrebarea pe care o auzi cel mai des în această perioadă. Avem o obsesie să plecăm undeva în concediu. La munte, la mare, nici nu mai contează. Important este să plecăm undeva şi acel undeva să fie cât mai departe posibil de viaţa cotidiană.

Uităm, în dorinţa noastră de evadare, că putem scăpa de cotidian, de stres, de griji, şi fără să parcurgem sute de kilometri şi să plătim mii de lei sau de euro. Uităm că avem aici, aproape de noi, o zonă superbă rămasă parcă încremenită în timp.

Lăpuşna. Cum urci pe Valea Gurghiului.

Drumul, judeţean e drept, e drum de piatră. Autobuz nu știu să fie, tren nicio șansă. Dar un prieten cu maşina tot poţi să găseşti şi 70 de km nu e o distanță foarte mare.

Veți spune că zona nu e amenajată şi vă voi da dreptate, dar voi contra argumenta că poate e mai bine așa. Poate e mai bine să nu se asfalteze drumul până sus la Castelul Regal.

Asta pentru ca nu cumva să se piardă din sălbăticia şi liniștea zonei. Câteva ore petrecute plimbându-te în această zonă superbă pot face mai mult pentru trup şi suflet decât orice concediu exotic din care, să fim sinceri, te întorci de obicei mai obosit decât ai plecat.

Nu degeaba se spune că avem nevoie de un concediu post concediu.

Pe lângă Castelul Regal mai există acolo Biserica Sf. Nicolae, mică, veche şi de lemn, locul unde Dumnezeu îşi arată iubirea pentru spaţiile mici.

Am petrecut două zile în acest Rai verde cu apa susurând în jur ca o perdea de protecție împotriva poluării zilnice şi am înţeles că nimic nu se poate compara cu frumuseţea de lângă noi. Vă recomand să fugiţi o zi până acolo, veţi veni cu o stare de linişte interioară aparte care vă va destinte nervi încordaţi.

Sanda VIŢELAR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE