Home / Invatamant / Demers pentru demolarea sălii de sport a Colegiului Economic ”Transilvania” Târgu Mureș

Demers pentru demolarea sălii de sport a Colegiului Economic ”Transilvania” Târgu Mureș

Distribuie

Consilierii locali ai municipiului Târgu Mureș vor decide joi, 28 septembrie, într-o ședință ordinară de lucru, oportunitatea aprobării trecerii din domeniul public în domeniul privat al Municipiului Târgu Mureș a unei săli de sport, proprietate publică situată în Târgu Mureş, strada Călimanului nr. 1, în incinta Colegiului Economic ”Transilvania”, în vederea demolării.

Conform Referatului de aprobare aferent proiectului de hotărâre, document făcut public pe site-ul Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, prin Hotărârea Consiliului de Administrație al Colegiului Economic ”Transilvania” Târgu Mureș nr. 24 din 21 august 2023, comunicată autorităţii publice locale care este proprietarul imobilelor în care îşi defăşoară activitatea unitatea de învăţământ, ”s-a decis demolarea unei construcții – sală de sport – aflată în incintă, datorită stării avansate de degradare în care se află.”

”Ulterior comunicării respectivei hotărâri, din partea conducerii unităţii de învăţământ au venit o serie de solicitări telefonice în sensul de mai sus, întrucât aceasta se află într-o avansată stare de degradare, fiind un pericol atât pentru elevii unităţii de învăţământ, cât şi pentru cadrele didactice si personalul angajat. Respectiva construcție, a cărei demolare se solicită este identificată în C.F. nr. 124982, număr cadastral 124982-C2, este înscrisă ca mijloc fix în cadrul inventarului aferent domeniul public sub nr. 16253, având o valoare de inventar de 309.724,7 de lei, în suprafață construită de 240 de metri pătrați. Urmare a stării avansate de degradare a respectivei  săli de sport, se dorește demolarea acesteia, însă ținând cont de prevederile impuse de Ordonanța Guvernului nr. 112/2000, este necesară trecerea acestui imobil situat în Târgu Mureş, strada Călimanului nr. 1, în incinta Colegiului Economic ”Trasilvania” Târgu Mureş, din domeniul public al Municipiului Târgu Mureş, în domeniul privat. Starea avansată de degradare este evidentă neputând fi utilizată în cadrul procesului de învățământ, iar reabilitarea acesteia ar duce la costuri mari, lucrări ample și greoaie, iar rezultatul unul compromis”, se menționeză în documentul citat.

Alex TOTH

Foto: www.depositphotos.com


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Restricții de trafic în zona centrală din Târgu Mureș

Distribuie Marți, 5 decembrie, între orele 17.00 – 19.30 se va restricționa traficul rutier în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.