Noi tehnici de vindecare a insuficienței cardiace juvenile Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 191 Vizualizări

Noi tehnici de vindecare a insuficienței cardiace juvenile

Anul 2023 marchează cea de-a 5-a ediție a unui proiect destinat emancipării unui domeniu medical reprezentativ, cardiologia vasculară pediatrică, prin aportul comun, prin unirea cunoștințelor diverse ale unor oameni de specialitate, într-un scop unanim: identificarea constantă de noi soluții, de noi modalități de îmbunătățire a tehnicilor medicale privind transplantul cardiac, tratamentul medicamentos al insuficienței cardiace, imagistica medicală avansată ș.a.m.d.

Astfel, în perioada 12-14 octombrie, Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, este gazda Conferinței naționale de cardiologie pediatrică, cu participare internațională, eveniment cu tradiție care reunește specialiști de seamă ai domeniului medical, atât din țară, cât și din străinătate, spre a dezbate una dintre tematicile problematice ale universului medical actual, insuficiența cardiacă, orientată, de această dată, către populația juvenilă. Evenimentul este organizat de Clinica Cardiologie III Copii, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș și Colegiul Medicilor din județul Mureș.

Tematici de interes

Evenimentul constă într-un cumul de prezentări digitale teoretice, susținute de oameni de anvergură angrenați în acest domeniu medical, care au menirea de face cunoscut publicului rezultatele unor cercetări efectuate și ale unor metode moderne de tratament în insuficiența cardiacă la copil. Tot în cadrul evenimentului au loc diferite prelegeri susținute de lectori competenți care tratează tematici de interes, cum este, de pildă,  transplantul cardiac la copii cu malformații cardiace congenitale, tratamentul medicamentos modern al insuficienței cardiace congenitale și terapiilor intervenționale, cardiologia fetală sau rolul imagisticii avansate în evaluarea copilului cu insuficiență cardiacă.

Printre subiectele problematizate, amintim: Terapiile adjuvante în insuficiența cardiacă, Bandingul de arteră pulmonară în cardiomiopatia dilatativă, Rolul ECMO în insuficiența cardiacă, Utilizarea LVAD Heart Mate 3 la pacientul cu talie mică, Berlin Heart: tehnici chirurgicale, tips and tricks și altele, precum și sesiuni deschise de Q&A care au rolul de a lămuri neclaritățile celor prezenți sau de a oferi un surplus de informații.

„Așa cum știm cu toții, în centrul nostru medical, din Târgu Mureș, există o tradiție generală în diagnosticul și tratamentul bolilor cardiovasculare și, cu atât mai mult, în cel al copiilor, domeniu în care Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș are un rol de lider național în ceea ce privește tratarea copiilor care se nasc cu boli cardiace congenitale. Am plăcerea de a participa la un eveniment științific de înaltă ținută, la care au aderat mulți colegi din principalele centre universitare din țară, precum și din străinătate. Avem colegi și profesori care au venit din Germania, din Franța, din Cehia, din Slovacia și din Ungaria, iar acest lucru ne face să credem că medicina târgumureșeană este pe drumul cel bun. Din punctul nostru de vedere, ca și specialiști, avem obligația de a ne perfecționa continuu și de asigura pacienților noștri cele mai bune tratamente, iar acest mod, de a împărtăși experiența cu alți colegi, este unul dintre cele mai bune”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, prof. univ. dr. Horațiu Suciu, șeful clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș.

Mădălina ROHAN

Foto: Facebook – UMFST Târgu Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE