Despre viață, teatru și film, cu Alexandru Florin Cinezan la Conferințele Blaga Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 102 Vizualizări

Despre viață, teatru și film, cu Alexandru Florin Cinezan la Conferințele Blaga

Conferințele Blaga, eveniment de suflet inițiat de profesoara Cristina Drescan din cadrul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” a ajuns vineri, 20 octombrie la episodul cu numărul 33. Invitatul acestei ultime ediții a fost actorul Alexandru Florin Cinezan care le-a vorbit elevilor de la ”Blaga” despre lumea fascinantă a teatrului, filmului și a nobilei profesii de actor.

„Conferințele Blaga oferă elevilor șansa de a se implica activ și responsabil în organizarea și derularea unor evenimente culturale și de consiliere și orientare în carieră, precum și posibilitatea de a găsi și alege modele demne de urmat. Tema ediției 33 a fost ”Viața, teatrul și filmul”, iar invitatul nostru special Alexandru Florin Cinezan, actor de teatru și film, a împărtășit din experiența sa și a răspuns la întrebările elevilor despre alegerea carierei de artist, viața de actor, lumea filmului, stand-up comedy”, ne-a declarat prof. Cristina Drescan, coordonatorul Conferințelor Blaga.

„Conferințele de la Blaga reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte al Liceului nostru. Creează oportunități pentru elevi, în primul rând, dar și pentru cadrele didactice. Invitații, care ne-au onorat cu prezența de ani de zile, cunosc o comunitate frumoasă și oferă cunoaștere și exemple de bună practică, deschizând orizonturi spre lumea în care trăim. Suntem mândri de echipa poiectului, profesori coordonatori și elevi voluntari, cărora le mulțumim pentru calitatea de care dau dovadă mereu!”, a precizat prof. Andreea Dumitrache, directorul Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Reghin.

Protagonistul ediției 33 a Conferințelor Blaga s-a declarat încântat de reacția elevilor de la Blaga. „A fost o emoție pe care nu am mai trăit-o de foarte mult timp, pentru că n-am mai fost de mult într-un liceu, chiar dacă eu mai lucrez cu adolescenții, cu copiii în general. Am acceptat bucuros această invitație de a fi prezent la Conferințele Blaga. La clasa a 9-a am avut parte de elevi foarte comunicativi, foarte prezenți, au pus întrebări, ceea ce mi s-a părut wow pentru că noi în clasa a 9-a nu făceam treaba asta. Abia aștept să văd și clasele mai mari cum se vor comporta”, a precizat Alexandru Florin Cinezan.

Încântați de acest nou episod al Conferințelor Blaga a fost și auditoriul, elevi și profesori deopotrivă, părtași la o întâlnire de suflet cu actorul Alexandru Florin Cinezan. „L-am cunoscut pe actorul Alexandru Cinezan, sau cum îi mai spun prietenii „Cine”, în luna august la un festival de film și televiziune. Personalitatea lui plină de energie și viziunea lui asupra vieții mi-a atras atenția de la prima interacțiune. Intr-un timp foarte scurt am legat o prietenie strânsă. Încă de atunci știam că trebuie să fie unul dintre cei care le va vorbi elevilor noștri în cadrul Conferințelor Blaga. Conferința de astăzi a deschis calea unor nou perspective asupra vieții de actor de teatru și film, asupra vieții de artist și a ajutat la extinderea orizonturilor elevilor de la Blaga. Totodată, Alex ne-a demonstrat cât de important este să îți urmezi visul și să faci ceea ce îți place. Mă bucur mult că a acceptat invitația noastră și îi mulțumesc că a fost alături de noi”, a precizat Diana Lupei, profesoară de limba engleză în cadrul Lieului Teoretic „Lucian Blaga”.

„În această ediție a Conferințelor Blaga l-am avut prezent pe Cinezan Alexandru, actor de teatru, film și stand-up comedy. Acesta ne-a împărtășit viziunea și experiența sa în domeniul teatral, și a răspuns tuturor curiozităților publicului. Astfel am aflat despre pasiunea care stă în spatele fiecărui actor, despre faptul că „actorii sunt muritori de foame” este un simplu mit, despre ce te ajută să realizezi care îți este vocația, dar și despre experiența lui personală în urmarea facultății de actorie și a alegerii acestui drum. Să-l cunoaștem pe Alexandru Cinezan omul, și să aflăm mai multe despre Alexandru Cinezan actorul, în decursul unei conferințe interactive a fost o experiență inedită, care ne-a deschis orizonturile spre noi oportunități.”, a spus elevul Căprar Ciprian, voluntar în cadrul Conferințelor Blaga.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE