Concursul Interjudețean de Matematică ,,Alexandru Papiu-Ilarian”, reper pentru elevii pasionaţi de matematică Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 832 Vizualizări

Concursul Interjudețean de Matematică ,,Alexandru Papiu-Ilarian”, reper pentru elevii pasionaţi de matematică

Deschizând seria competițiilor școlare dedicate elevilor pasionați de matematică, la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, recent a avut loc a XXVI-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică „Alexandru Papiu Ilarian”. Convinși că valoarea unei competiții este cu atât mai mare, cu cât aceasta este proiectată și orientată spre viitor, membrii catedrei de matematică a colegiului au continuat tradiția organizării acestui concurs care reprezintă un important punct de reper în devenirea fiecărui elev ce consideră matematica drept o cale de urmat, un viitor parcurs profesional.

Exemple de reușită

Ediția din acest an s-a desfășurat în perioada 26-27 octombrie, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș, avându-l și de această dată drept președinte de onoare pe prof. univ. dr. emerit Dorel Duca de la Facultatea de Matematică a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Un aspect ce oferă un caracter special acestei ediții îl reprezintă ideea organizatorilor de a le arăta elevilor exemple concerte ale faptului că prin seriozitate, muncă susținută și ambiție, pasiunea pentru matematică se poate transforma cu succes într-o carieră. Astfel, în comisia de propunere a subiectelor pentru proba de concurs, au fost invitați foști absolvenți ai Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian”, astăzi tineri cu merite deosebite în domeniul matematicii: Anda Tenie, doctorand al Universității Harvard, Alex Buna, doctorand al Universității Oxford și Bogdan Blaga, absolvent al Universității Oxford. Formați pe băncile Colegiului Papiu, participanți, la rândul lor, la concursurile și olimpiadele școlare de matematică, Anda, Alex și Bogdan au ales să-și exprime recunoștința față de școala „unde au învățat să se înalțe spre performanță și spre succes”, implicându-se în organizarea concursului.

„Fiecare reușită a lor ne aduce bucurie. Sunt tineri valoroși pe care ni-i dorim aproape, acesta fiind motivul pentru care le-am propus implicarea în organizarea concursului. Ne bucurăm că au acceptat și sperăm să-i avem alături și la edițiile viitoare ale concursului”, a declarat prof. Mihaela Cojocnean.

341 de elevi, la start

Faptul că elevii au interes ridicat pentru studiul și aplicarea matematicii e dovedit de numărul mare al competitorilor înscriși la concurs din mai multe județe ale țării. În acest an s-au întrecut 341 de elevi de gimnaziu și liceu din județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare și Sibiu.

„Ne bucură participarea copiilor în număr atât de mare. E un semn că acest concurs este unul valoros și apreciat de elevi și de cadrele didactice de specialitate”, a menționat Carmen Pop, profesoară de matematică a Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian”.

Rezultate frumoase

Totodată, prof. Carmen Pop a precizat că la finalul concursului au fost oferite 115 premii și mențiuni.

Elevii județului Mureș și-au dovedit capacitățile matematice reușind să obțină mai multe premii I: Szasz David – clasa a VI-a, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Mathe David – clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Dacia” și David Andrei Albu – clasa a X-a, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”. De asemenea, demni de apreciere sunt și alți 25 elevi mureșeni care au reușit să obțină rezultate foarte bune, fiind răsplătiți cu premii şi mențiuni în cadrul festivității de premiere.

Coordonatorul concursului, prof. Mihaela Cojocnean, a subliniat rolul deosebit pe care competițiile școlare le au în viața elevilor.

„Ceea ce ne dorim este să provocăm copiii să se autodepășească. Să-și educe răbdarea și perseverența în parcurgerea drumului spre succes. E îmbucurător să constatăm deschiderea acestora spre competiții, iar interesul lor se observă și în rezultatele frumoase obținute. Merită cu toții aprecierea și felicitările noastre”, a conchis prof. Mihaela Cojocnean.

La reușita competiției și-a aduc contribuția conducerea Colegiului Naţional ,,Alexandru Papiu Ilarian”, reprezentată de prof. Cristina Someşan, şi Catedra de matematică a aceleiași unități de învățământ.

La festivitatea de premiere a participat și o delegație din partea Rotary Club Târgu Mureș, alcătuită din Mircea Solovăstru, Ovidiu Chelărescu și Daniel Ștefan, care au oferit Diplome de Excelență celor mai buni participanți la concurs.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE