FOTO: Zilele UMFST: De la student la jurnalist. Concurs de scriere jurnalistică Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 377 Vizualizări

FOTO: Zilele UMFST: De la student la jurnalist. Concurs de scriere jurnalistică

Cu ocazia Zilelor UMFST, profesorul universitar dr. Ana Maria Georgescu, împreună cu lectorul universitar dr. Eugeniu Nistor, alături de studenta în anul II, la secția CRP (Comunicare și Relații Publice) a universității mureșene, Vlada Nicoleta Iacubovschi, au organizat un concurs în cadrul unui atelier de creație jurnalistică, în care, studenții de anul I de la secția CRP și CM (Comunicare Media), au avut de realizat câte o știre și un comunicat de presă, cu subiect la alegere, pentru a-l prezenta în fața juriului și a celorlalți concurenți.

Marți, 12 decembrie, studenții din anul I ai secției de CRP și CM din cadrul UMFST au participat la un concurs de scriere jurnalistică organizat, cu ocazia Zilelor UMFST, de către doi profesori, respectiv lectori universitari, a-i facultății mureșene. Alături de ei, parte din juriu, a fost și studenta din anul II care a câștigat premiul I la prima ediție a concursului, ce a avut loc în anul 2022.  Au fost puse la dispoziție 10 premii, câte 2 mențiuni și 3 premii pentru fiecare dintre textele jurnalistice. Astfel, 16 stundeți au participat cu un comunicat de presă, și doar 13 dintre aceștia au prezentat și o știre.

Potrivit lectorului univ. Dr. Eugeniu Nistor, reprezentant al editurii Ardealul și al Societății Scriitorilor Mureșeni, studenții participanți au avut ocazia să își exprime gândurile într-un mod mai pragmatic față de tipologia cu care au fost deja învățați.

Fiecare student și-a susținut prezentarea în fața celorlalți, subiectele redactate fiind multiple, de la știri internaționale, până la evenimente locale și știri de anvergură națională. După ce toți participanții și-au prezentat lucrările, juriul a avut la dispoziție aproximativ 20 de minute pentru a desemna câștigătorii.

Prezentarea lucrărilor

Astfel, după deliberarea celor trei jurați, s-au oferit 11 premii pentru comunicatele de presă, și dor 9 pentru creatorii de știri, având în vedere diferența de număr dintre lucrări. Cei doi câștigători ai premiului I au fost Dinuța Beica la categoria de știri și Marieta Bordean la categoria de comunicate de presă. Toți premianții au primit câte o diplomă și o colecție de cărți contemporane, pe lângă aprecierea celor din jur.

Deliberarea juriului
Premierea câștigătorilor

Noi vă felicităm pentru încercările voastre și mai ales pentru faptul că ați avut dorința de a participa, fiind un prim exercițiu în, sperăm noi, viitoarea voastră specializare. Vă dorim succes în continuare”, au fost cuvintele rostite de profesorul univ. Dr. Ana Maria Georgescu.

Câștigătorii concursului alături de juriu

Lorena PINTILIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE