Arta povestirii la UMFST Târgu Mureș Invatamant
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 557 Vizualizări

Arta povestirii la UMFST Târgu Mureș

Aula Magna a Universităţii „Petru Maior” din Târgu Mureş de pe strada Nicolae Iorga nr. 1, a găzduit miercuri, 13 decembrie, de la ora 10.00, workshop-ul Arta povestirii, organizat de Facultatea de Științe și Litere Petru Maior, Departamentul de Științe și Litere 2, UMFST Târgu Mureș. Pentru că reprezintă un domeniu captivant, workshop-ul coordonat de către Lector univ. dr. Réka Kutasi și Lector univ. dr. Irina-Mihaela Trifan, și-a propus să ofere participanților abilități de comunicare în contexte practice. Studenții de la programul de studiu Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, din cadrul Facultății de Științe și Litere „Petru Maior” și elevii Colegiului Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu Mureș însoțiți de prof. Nadia Rață, au înțeles beneficiile artei povestirii fiind ghidați într-o lume captivantă de către mentorii de practică pedagogică de la grădinițele „Căsuța din Povești” și „Rază de Soare” din Târgu Mureș. Educatoarele Petronela Cerghizan, Voichița Vanc, Roxana Mărginean și Ioana Czinege le-au expus celor prezenți tehnici și materiale didactice inovatoare în vederea explorării artei povestirii ca mijloc de comunicare și expresie creativă.

O întâlnire interactivă

În cadrul workshopului, educatoarea Ioana Czinege de la Grădinița Rază de Soare din Târgu Mureș, a arătat stundeților metoda prin care o poveste să prindă viață cu ajutorul unui Panou realizat din fetru. Educatoarea Cerghizan Petronela de la Grădinița Căsuța din Povești din Târgu Mureș a utilizat făina, ca metodă eficientă în cadrul DLC pentru a reda firul unei povești sau să descopere siluete de personaje.

Împreună cu educatoarele Mărginean Roxana, de la Grădinița Căsuța din Povești din Târgu Mureș, participanții au călătorit într-o lume de vis cu ajutorul unui cufăr magic o strategie pedagogică creativă și interactivă, folosită pentru a stimula imaginația, gândirea critică și participarea activă a preșolarilor în procesul de învățare.

Educatoarea Vanc Voichița de la Grădinița Căsuța din Povești din Târgu Mureș a delectat publicul cu o poveste prin folosirea umbrelor ca instrumente vizuale pentru a crea și explora povești într-un mod interactiv.

Arta povestirii face parte din seria de activități înscrise în Zilele UMFST, „George Emil Palade” din Târgu Mureș, un eveniment cu tradiție, o sărbătoare a comunității academice, un prilej de a celebra performanța academică.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE