S-a stins din viață încă o elevă prinsă sub dărâmăturile internatului groazei de la Odorheiu Secuiesc Justitie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 509 Vizualizări

S-a stins din viață încă o elevă prinsă sub dărâmăturile internatului groazei de la Odorheiu Secuiesc

Încă un elev rănit grav în urma prăbușirii internatului din Odorheiu Secuiesc s-a stins din viață, marți, 9 ianuarie, după ce s-a zbătut între viață și moarte de aproape trei săptămâni. Eleva, în vârstă de 17 ani, a fost internată la secția ATI Copii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, potrivit Agerpres.

Adolescenta, în vârstă de 17 ani, originară din localitatea Albești, județul Mureș, este cea de-a doua victimă care și-a pierdut viața în tragicul accident de la internatul Liceului Teoretic „Tamási Áron” din Odorheiul Secuiesc. Din pricina prăbușirii zidului internatului la care erau cazați, patru elevi cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani,  au fost prinși sub dărâmături. Doar doi din cei patru elevi au reușit să scape cu viață, în timp ce unul dintre aceștia și-a pierdut viața la scurt timp după accident, iar o elevă s-a stins marți din viață, sub privirile medicilor mureșeni.

Citește și: O elevă internată la Târgu Mureș, în stare critică, după prăbușirea internatului de la Odorheiu Secuiesc

Din păcate, la aproape o lună de la tragedie, starea critică a tinerei nu a permis salvarea vieții ei, chiar dacă medicii de la SCJU Târgu Mureș au depus toate eforturile posibile. „Astăzi, în jurul orei 15:30, eleva internată la Secţia ATI Copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a încetat din viaţă. Medicii din Târgu Mureş au făcut tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a o salva”, a declarat marți, 9 ianuarie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Mariana Negoiță.

Anchetă în desfășurare

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală în legătură cu prăbușirea internatului. De asemenea, autoritățile au numit mai mulți vinovați, printre care directorul de proiect, proprietarul imobilului și antreprenorul care a executat lucrările de construire și reabilitare. Totodată, administratorul societății a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Citește si: S-au găsit vinovații pentru prăbușirea internatului de la Odorheiu Secuiesc

Martorii tragediei au declarat că prăbușirea zidului a survenit în timpul lucrărilor de canalizare din curtea interioară a internatului, în timp ce ministrul Educației, Ligia Deca, s-a deplasat la fața locului pentru a investiga situația. În paralel cu toată această situație, președintele Klaus Iohannis, dar și premierul Marcel Ciolacu au solicitat identificarea vinovaților și tragerea acestora la răspundere, potrivit Agerpres.

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE