De pe plajă, direct pe patul de spital. 11 infestări cu malarie Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 276 Vizualizări

De pe plajă, direct pe patul de spital. 11 infestări cu malarie

Conform informațiilor transmise de Ministerul Sănătății pe site-ul web al instituției sanitare, în ultimele trei luni s-au înregistrat 11 cazuri de malarie în rândul românilor care au ales să-și petreacă concediul în destinații tropicale din zonele endemice ale Africii.
Malaria este o boală infecțioasă cauzată de paraziți din genul Plasmodium, care sunt transmiși oamenilor prin mușcătura de țânțar infectat. Simptomele includ febră, frisoane și stare generală de rău, iar în cazuri severe poate apărea anemia, insuficiență renală sau chiar deces. Este o problemă majoră de sănătate în multe părți ale lumii, mai ales în regiunile tropicale și subtropicale.

Contactat de cotidianul Zi de Zi pentru a afla perspectiva locală referitoare la această staitistică și dacă în județul Mureș există cazuri confirmate de infecție cu această afecțiune, Iuliu Moldovan, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș, a afirmat următoarele: „Am avut și noi suspiciuni de malarie, nu acum, dar în anii trecuți. Acum nu am cunoștință să existe în județul Mureș suspiciuni de malarie pentru că diagnosticul se constată la București, la Spitalul de Boli Infecțioase, unde sunt tratate astfel de situații. Malaria nu este atât de transmisibilă ca și bolile respiratorii, ca rujeola, covidul sau altele de genul acesta. Important este ca atunci când prezentăm o simptomatologie, să mergem imediat la medic. Atunci când mergem într-o țară tropicală, să vedem ce măsuri de prevenție sunt recomandate. Prevenția constă în informare,  în primul rând, înainte de a merge într-o țară exotică, să vezi ce tratament sau care sunt măsurile de precauție”.

M.R.

Sursa foto: Freepik

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE